Stranačke aktivnosti     | 28.09.2018. 16:54 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

“Danas smo građanima dijelili primjerke bezvremenske knjige 'Mali princ' i tako na simboličan željeli da pokažemo da kultura i obrazovanje na smiju biti zapostavljeni. Naprotiv, te oblasti zauzimaju posebno mjesto u našem Programu obnove Republike Srpske. Insistiramo na reformi obrazovnog sistema, jer je to ono što narednim generacijama, našoj djeci, ostavljamo u naslijeđe“, istakao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović koji je danas, zajedno sa kandidatima PDP-a, razgovarao sa građanima Doboja.


Olivera Nedić, kandidatkinja PDP-a za NSRS iz izborne jedinice 5, istakla je da je PDP u svom Programu obnove Republike Srpske posvećen permanentnom obrazvoanju još od predškolskog uzrasta.


„Samo 13% djece pohađa predškolsko obrazovanje, što nikako nije dovoljno, jer se ta dob pokazala relevantnom za sva kasnija životna dostignuća. Takođe, promišljamo o talentima i svoj onoj djeci koja su nepravedno zapostavljena u današnjem sistemu. Programom obnove predvidjeli smo reformu školskog sistema kojim bi više pažnje bilo posvećeno našoj talentovanoj i naprednoj djeci“, istakla je Nedićeva.


„Naš cilj je da danas, ali i u budućnosti, utičemo na to da se ljubav prema čitanju i svijest o važnosti opšteg obrazovanja razvija kod naše djece. To je prvenstveno naša obaveza kao roditelja, ali i kao društveno odgovornih ljudi“, rekao je Slobodan Vasiljević, kandidat PDP-a za NSRS iz izborne jedinice 5.


Nakon aktivnosti u centru Doboja, Borenović je prisustvovao druženju sa simpatizerima i članovima PDP-a iz Doboja u izletištu Preslica.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana