Magazin     | 28.09.2018. 15:40 |

Festival vina okupio ljubitelje hercegovačkih vina i bosanskih specijaliteta

FENA Saopćenje

MEĐUGORJE, 28. rujna (FENA) - Treći festival vina "Blaž Enology", koji je održan u četvrtak navečer u Sport centru Circle International u Međugorju, okupio je veliki broj posjetitelja i ljubitelja blatine i žilavke koji su uživali u raznovrsnoj ponudi tih sorti iz preko 20 vinarija iz Hercegovine i regije.

 - Ponosni smo na ovogodišnji Festival jer smo na jednom mjestu okupili ljubitelje vina iz cijele BiH. Imali smo posjetitelje iz Sarajeva, Mostara, Tuzle, Zenice, Banja Luke, Brčkog, Bihaća... 'Blaž Enology' sinoć je bio Bosna i Hercegovina u malom. Uz vrhunska hercegovačka vina, posjetitelji su mogli uživati u bosanskim specijalitetima, i slobodno možemo reći da je to dobitna kombinacija. Posebno nas raduje i dolazak prijatelja iz Dubrovnika, Rijeke i Splita, te vlasnika restorana 'Zrno Soli' koji je naš partner u projektu. Ovom prigodom dogovoreno je da 'Blaž Enology' sljedeće godine bude održan i u Splitu, a inicijator je bio Tedi Spalato – izjavili su organizatori 'Blaž Enologya'.

  Ljubiteljima dobre hrane i vina, poznati bh. kuhar Nihad Mameledžija otkrio je tajnu pripremanja vrhunskog bosanskog bureka.

 - Drago mi je što sam bio dio ove divne priče. Hvala svim posjetiteljima i organizatorima na fenomenalnom dočeku, a mislim da sam se barem dijelom revanširao burekom. Otkrio sam im tajnu muškog razvlačenja jufki, i napravio sam više od 500 zvrkova s vrhunskim mesom i brašnom. Nadam se da će ovakvih manifestacija biti sve više u našoj lijepoj Bosni i Hercegovini – kazao je Mameledžija.

 Premijer HNŽ-a Nevenko Herceg, koji je također nazočio Festivalu vina, ocijenio je kako se u sklopu festivala ne predstavljaju samo vinogorja i plemenita vina žilavke i blatine, nego i promovira istinska vinska kultura - kultura kušanja, uživanja, poznavanja i uvažavanja domaćih vina.

Organizatori su osigurali i vrhunski zabavno-glazbeni ugođaj uz nastup dalmatinskog kantautora Tedija Spalata i klape "Contra".

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Visoka razina kakvoća vinskih uzoraka pristiglih na Međunarodni sajam gospodarstva

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom