Stranačke aktivnosti     | 28.09.2018. 14:56 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Jedan od razloga odlaska mladih ljudi iz zemlje jeste nemogućnost rješenja stambenog pitanja. Boris Britvar, nosilac liste Naše stranke za Federalni parlament u izbornoj jedinici 5, nudi rješenje:
„Kao arhitekta koji poznaje problematiku stanogradnje, mislim da možemo pomoći mladim ljudima  u rješavanju njihovog osnovnog egzistencialnog pitanja uspostavljanjem Fonda o poticajnoj stanogradnji FBiH u okviru kojeg bi se sistemski uredili poticaji javnim sredstvima radi zadovoljenja stambenih potreba što šireg kruga građana, kao i unapređenja stanogradnje.

Potrebno je da Vlada FBiH iz budžetskih sredstava finansira kompletne troškove u vezi s izgradnjom stanova, a lokalna zajednica bi osigurala građevinsko zemljište, uređenje komunalne infrastrukture te projektno-tehničku dokumentaciju i stručni nadzor.

Ovakav pristup predmetnoj problematici bi značajno utjecao i na pokretanje građevinskog sektora kao generatora razvoja svih ostalih komplementarnih djelatnosti.

Ovo jeste dugoročni projekat, ali mi moramo početi raditi na projektima koji traju mnogo duže od mandata jednog političara.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo