Stranačke aktivnosti     | 28.09.2018. 14:32 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Dokaz da politička kampanja može biti kreativna i drugačija je kampanja Tarika Jažića, kandidata za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, koji se odlučio na potpuno drugačiji i inovativan pristup građanima. Naime, Jažić svoju kampanju zasniva na podjeli razglednica sa motivima starog Sarajeva i porukama koje nisu tipično političke, već su više univerzalne.

Posljednje dvije godine aktivno piše priče o historiji, tradiciji i ljudima starog Sarajeva koje objavljuje na svom portalu seher.ba. Kada je postao kandidat za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, odlučio se na potpuno drugačiju političku kampanju kako bi postigao što veću vidljivost. Odlučio se da to bude kampanja podjele razglednica koje tjeraju ljude da se zamisle nad fotografijama i porukama koje su skrivene u njima, u njihovim sjećanjima.

Tok kampanje je pokazao da je napravio dobar izbor. Ne postoji osoba koja je odbila razglednicu na ulici. Zastanu, pogledaju fotografiju, pokušaju odgonetnuti koji je to dio Sarajeva i tu dijalog počinje. Zapravo, razglednice otvaraju dijalog između ljudi. Letak, vizit-kartica i sav ostali promotivni politički materijal je postao veoma odbojan i teško je početi dijalog na taj način.

Ukupno je pripremio 13.000 razglednica s 18 različitih motiva starog Sarajeva. Novac je zaradio radeći posljednjih šest mjeseci radio u štampariji kako bi zaradio novac potreban za realizaciju ovakve vrste kampanje. Kampanja je, dakle, finansirana iz ličnog budžeta, a ne budžeta stranke ili građana.
Razglednice su, međutim, samo jedan mehanizam vođenja kampanje. Bez direktnih susreta s ljudima na ulici, u haustorima zgrada, u kafićima, kojima ih dijeli, smatra da ne bi postigao uspjeg. Za 21. vijekm smatra Jažić, nije prikladno voditi kampanju u kojoj će vaša fotografija visiti sa stubova za rasvjetu i u kojoj će vaš letak viriti iz poštanskog sandučića.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu