Stranačke aktivnosti     | 28.09.2018. 14:14 |

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

FENA Saopćenje

Narodna izreka kaže: daleko od očiju, daleko od srca! Ali, to se ne može kazati za Koaliciju Hrvatsko zajedništvo i njezin odnos spram najudaljenijega dijela BiH u kojemu žive Hrvati koji su u Domovinskom obrambenom ratu preživjeli pravu kalvariju, a proživljavaju je i nakon rata, evo već pune dvadeset i tri godine.Sa svrhom kako bi im poručili da nisu sami, napušteni i zaboravljeni, Koalicija Hrvatsko zajedništvo-Prkos za Posavinu upriličila je sinoć završni predizborni skup u Oštroj Luci, Orašje .Izaslanstvo Koalicije položilo je vijenac i zapalilo svijeće ispred Središnjega križa za poginule hrvatske branitelje Posavine.

U ime domaćina nazočne na završnom skupu Koalicije Hrvatsko zajedništvo-Prkos za Posavinu pozdravio je Mario Pejić.

O programskim smjernicama za Posavinu govorio je Ivo Nedić, nositelj Federalne liste za Posavsku županiju. On je istaknuo kako nikada nije i nikada neće izdati svoj narod i kada uđe u Federalni parlament borit će se za interese Posavine i njezina naroda, a prioritet će biti razvoj i opstanak na rodnoj grudi.

Marijan Dominković, nositelj liste za državni parlament BiH za Posavsku županiju  pozvao je Posavce da izađu 7. listopada na izbore i daju glas onima koji će preuzeti odgovornost i povesti svoj narod u budućnost i graditi ovu zemlju na dobrobit svih njezinih naroda.

„Posavino ponosna, natopljena krvlju svojih najboljih hrvatskih sinova s dubokim poštovanjem prema tvojoj žrtvi pitam 'Jel'dosta više?', kazala je doktorica Diana Zelenika, kandidatkinja HDZ-a 1990 i Koalicije Hrvatsko zajedništvo za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH i u nastavku dodala: „Najveći neprijatelj hrvatskog naroda su novac i pohlepa njegovih dužnosnika koji se bave politikom po principu dan za dan i koji nemaju definicije ključnih nacionalnih problema, a oni su  ustavno uređenje BiH,  izborni zakon za FBiH i RS te ekonomsko ozdravljenje u simbiozi s borbom protiv politički organiziranoga kriminala odnosno reformom pravosudnoga sustava. Hrvatski ljudi, koji su očitovali spremnost na mnoge žrtve kako bi imali svoju hrvatsku vlast, s pravom negoduju na svaki nehumani i birokratski postupak.Njih boli i vrijeđa svaki nerazborit i nedjelotvoran čin njihove vlasti, a koja je morala u svemu biti drukčija od one prošle komunističke, nenarodne i tuđinske vlasti. Nažalost ova je još gora; ona presuđuje neistomišljenicima, ona krade i otima od svog naroda i ona protjeruje svoj narod u bijeli svijet.

Svi oni kojima na prvom mjestu nije poštenje i odanost idealima pravde, slobode, jednakih prava i odgovornosti za svakoga hrvatskoga građanina, idealima za koje su toliki dali ono što su najvrednije imali, moraju odstupiti, ili moraju biti smijenjeni. Zahvaljujemonašim junačkim braniteljima na uspjesima iz prošlosti, a mi u sadašnjosti imamo obvezu sačuvati i spasiti ono za što su se oni izborili“, poručila je iz Orašja doktorica Zelenika i pozvala sve da izađu na izbore 7.listopada kako bismo pobijedili zlo zajedno.

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990, voditelj Koalicije Hrvatsko zajedništvo i nositelj liste za parlament BiH iz Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije pozdravljajući okupljene Hrvate Posavine rekao je: „Mi smo uvijek bili uz vas i kad su uhićivali naše generale, i kad je ovdje teško bilo biti Hrvat, s vama smo i danas da zatražimo vaše povjerenje i pozovemo vas: izađete na listopadske izbore!Obećavamo vam kako vas nikada nećemo ostaviti. Za nas je Posavina sveta zemlja, bez Posavine ne bi bilo ni nas u Hercegovini, ni Hrvata u Hvatskoj.Preuzmite odgovornost, izađite na izbore i svojim glasom pošaljite politiku koja vas je protjerala i raselila diljem svijeta u ropotarnicu povijest i pred lice pravde. Vrijeme je za promjene, za ljude koji će skrbiti o vama i vašoj djeci; ljude koji neće zlorabiti vaše povjerenje, već će se odgovorno brinuti za vas i vašu djecu. Posavino pred nama je još jedna odlučna bitka, izborimo se 7.listopada, izađimo na izbore i pobjedimo jednoumlje, preuzmimo život u svoje ruke i izgradimo ovu našu lijepu zemlju po mjeri čovjeka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Zelenika nije sigurna u regularnost izbora

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu