Stranačke aktivnosti     | 27.09.2018. 20:01 |

Saopćenje za javnost SDPBIH

FENA Saopćenje

Povodom najnovijih napada srbijanskih ministara na prof. dr. Denisa Bećirovića kandidata za člana Predsjedništva BiH, zbog njegovih argumentiranih kritika Aleksandra Vučića, oglasio se i dr. Bećirović:

„Pozivam Aleksandra Vučića da sam odgovori na argumentaciju koju sam iznio i da se suoči sa činjenicama. Nerelevantnim smatram nedostojni pokušaj odgovaranja preko jednog od svojih ʹmegafonaʹ, ministra odbrane Srbije. Vulin, koji je očito ministar odbrane Aleksandra Vučića, nije uopće dostojan odgovora na besmislice i nepovezane teze koje je iznio,“ rekao je Bećirović.

„Osim patetičnog pokušaja dodatnog dodvoravanja mentoru, istup Vučićeve političke marionete nije imao nikakva obilježja niti odgovora na argumentaciju i kritike koje sam uputio Aleksandru Vučiću. Umjesto sakrivanja iza svojih, istina požrtvovanih, ili bolje reći žrtvenih sljedbenika, još jednom pozivam Vučića na otvoreno suočavanje sa kritikom i argumentacijom koju sam javno prezentirao. I dalje tvrdim da se Vučić i Srbija miješaju u unutrašnja pitanja suverene, nezavisne države Bosne i Hercegovine, sve dok nas djelima ne uvjere u suprotno. Ako se on već ne smije suočiti sa tom istinom, bolje onda da šuti nego da ga nesuvislim predstavama za javnost brane kadrovi poput Vulina,“ naglasio je Bećirović.

„U vezi sa pitanjem ko je pokušao ʹubitiʹ Aleksandra Vučića u Srebrenici, kako to kaže portparol Vulin, jasno je da se takva pitanja adresiraju nadležnim policijskim i pravosudnim službama, a ne političkim neistomišljenicima. Što se mene tiče, ja sam se mjesec dana prije Vučićevog dolaska u Srebrenicu izjasnio da sam protiv njegove posjete, jer smatram da negatorima genocida u Srebrenici treba trajno zabraniti dolazak na ovo sveto mjesto. Da me se poslušalo, do ovog incidenta ne bi ni došlo,“ rekao je Bećirović i zaključio:

„Na kraju, kada se već razmjenjuju upiti, želim i ja Vučiću da postavim jedno važno pitanje: Šta je radio na Jevrejskom groblju iznad glavnog grada našeg Sarajeva tokom brutalne agresije na državu Bosnu i Hercegovini devedesetih godina?“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom