Ekonomija     | 27.09.2018. 13:44 |

Porezna uprava u HNŽ-u otkrili 10 neprijavljenih radnika, zapečaćeno 7 objekata

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. rujna (FENA) - Inspektori Porezne uprave Federacije BiH 26. rujna na području Hercegovačko-neretvanske županije obavili su 33 inspekcijskih nadzora kod poreznih obveznika koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku i druge uslužne djelatnosti te su tom prilikom otkrili 10 neprijavljenih radnika, 11 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, četiri objekta u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i dva obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, zapečaćeno je 7 objekata, dok su u 18 slučajeva izdani su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 37.950 maraka, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Iz te institucije pozivaju porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone, u suprotnom bit će predmet kontrole u narednom periodu. Ako se u ponovljenoj kontroli kod navedenih poreznih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u razdoblju od šest mjeseci.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

PUFBiH - Na području SBK u izvršenim kontrolama izrečene kazne u iznosu 76.400 KM

PUFBiH - Rokovi za podnošenje Godišnje prijave poreza na dohodak i Prijave poreza na dobit

Porezna uprava FBiH: U 248 inspekcijskih nadzora otkrivena 42 radnika 'na crno'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom