Bosna i Hercegovina     | 27.09.2018. 07:39 |

NCM 'Ivan Pavao II' - Volonterska akcija za mlade iz cijele BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. septembra (FENA) - Nadbiskupijski centar za pastoral mladih (NCM) 'Ivan Pavao II' organizator je pete volonterske akcije koja će biti održana pod geslom 'volontiRAJ NA ZEMLJI' od 27. do 30. septembra u kojoj će učestvovati 950 mladih iz cijele BiH.

Oni će raditi na 95 mini volonterskih akcija te  staviti na raspolaganje  sebe, svoje talente ali i dragocjeno vrijeme.

- Mladi će i ove godine prikupljati hranu za socijalno ugrožene obitelji, korisnike pučkih kuhinja, izbjeglice, uređivati i čistiti školska dvorišta, raditi s djecom s posebnim potrebama, renovirati gradski park, uređivati životni prostor osobama treće životne dobi, čistiti groblja, čistiti župna dvorišta, posjećivati staračke domove, sudjelovati na Skakavac trail utrkama, praviti klupe za nogometni teren, praviti putokaze kroz selo, sudjelovati na kreativnoj radionici s osobama s invaliditetom, organizirati čajanku u staračkom domu, pripremati zimnicu, kolače za djecu na Haitiju, raditi s djecom u vrtićima - navodi organizator.  

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II već 11 godina uspješno organizira različite projekte za mlade širom Bosne i Hercegovine (edukativne, kreativne i socijalne projekte, ali i kontinuirano promoviranje volonterskog i karitativnog rada).

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Isak: Nakon saslušanja osoba u MUP-u KS tražit ću informacije o nastavku akcije 'Black tie 2'

Akcija 'Biljka za osmijeh roditelja i djeteta' za ljepše dvorište Roditeljske kuće Sarajevo

Počela akcija 'Za još ljepši Tomislavgrad'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu