Stranačke aktivnosti     | 26.09.2018. 23:01 |

Priopćenje za javnost SBB-a

FENA Saopćenje

Kandidati Saveza za bolju budućnost BiH, nakon brojnih i izuzetno posjećenih skupova širom BiH, večeras su nastavili predstavljanje planova i programa stranke u Ilijašu.

U svom obraćanju okupljenim građanima, Ismir Jusko, nosilac državne liste SBB-a, podsjetio je da je u njegovom mandatu na čelu Ministarstva prometa i komunikacija BiH, zahvaljujući usvojenoj Strategiji transporta BiH, dobiveno 2,7 milijardi maraka za razvoj putne infrastrukture.

- To znači da smo SBB i ja osigurali gradnju novih 130 kilometara autoputa na Koridoru 5C - kazao je Jusko.

Doktor Mirsad Kacila, nosilac liste za Parlament FBiH, u svom je govoru istakao potrebu hitnog popravljanja stanja uzdravstvu.

- Ja sam prije 12 godina u Sarajevu, u Kliničkom centru, osnovao Centar za srce, koji je imao izuzetne rezultate. Nakon što sam, ne svojom voljom, otišao iz Kliničkog centra, otvorio sam svoju privatnu kliniku na kojoj se, također, vrše najzahtjevnije operacije. Imamo stručnjake, imamo znanje i kapacitete, ali pogrešna politika u zdravstvu blokirala je sve dobre procese. U politiku sam ušao da bih te procese otkočio i da bismo svi više učinili da naši građani imaju najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu i uslugu - kazao je doktor Kacila.

Na skupu u Ilijašu govorio je i predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić.

Okupljenim građanima obratili su se i Mirzeta Kešić-Lelo, Bekir Đedović, Mirvad Kurić, Enisa Ahmić i Zana Marjanović.

Radončić na kafi s građanima u Vogošći

Fahrudin Radončić danas se prije skupa u Ilijašu družio s članovima SBB-a i građanima Vogošće.

U ugodnoj atmosferi u jednom kafiću u Vogošći, predsjednik Radončić razgovarao je o raznim temama, a akcent je bio na predstojećim izborima 7. oktobra. Nakon kafe Radončić je s delegacijom SBB-a prošetao ulicama Vogošće, gdje su ga brojni građani pozdravljali i fotografirali se s njim.


Mirzeta Kešić–Lelo: Ja sam iz Sandžaka, a muž iz Sarajeva, niko nas ne smije dijeliti!

- Moj suprug je redovni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu, čovjek koji je autor više od 130 naučnih radova i 20 univerzitetskih knjiga. U Ilijašu smo osnovali Udruženje za zaštitu životinja te prvi zoološki časopis u BiH. Ja sam iz Sandžaka, moj muž je iz Sarajeva. Mi smo jedno srce i nas niko ne smije dijeliti – kazala je Mirzeta Kešić-Lelo, kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Bekir Đedović, kandidat za Skupštinu KS, kazao je da će on izaći iz politike ako Fahrudin Radončić ne bude član Predsjedništva BiH.
- Branio sam BiH četiri godine, branim je rovovski u Općini Vogošća kao vijećnik. Neki zagovaraju kako će se otcijepiti. Neće, vjerujte. Radončić jedini može spasiti i odbraniti Bosnu i Hercegovinu – rekao je Đedović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

SBB

Vezane vijesti

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'