Stranačke aktivnosti     | 26.09.2018. 14:04 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Potpredsjednica SDS Aleksandra Pandurević ocijenila je da "OHR i visoki predstavnik treba da znaju da je Brčko Distrikt kondominijum dva entiteta i samim tim vlasništvo i Republike Srpske'', te da su njihove kritike upućene predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici tendeciozne i plod neznanja.

''Neumjesna je i tendeciozna galama OHR-a zbog izjave predsjednika Govedarice da Republika Srpska mora više ulagati u Brčko Distrikt jer je ono njen dio.  Brčko je, po Ustavu BiH, vlasništvo i Republike Srpske, dopadalo se to nekome ili ne, i Republika Srpska ima obavezu da vodi računa i o tom dijelu i državljanima RS koji tamo žive - kaže Pandurević.

Naglašava da "ne vjeruje da bi se Valentin Inzko odrekao Bodenskog jezera koje je kondomunijum Austrije, Njemačke i Švajcarske''.

''Dovoljno je dugo Brčko bilo eksperiment međunarodne zajednice preko kojeg su strani korumpirani činovnici prali i pljačkali nezamislive količine novca. To bi OHR trebalo da brine i to bi trebalo da ispitaju, umjesto što ih brine poziv Govedarice da se ulaže u Brčko kako bi narod bolje živio'', ističe Aleksandra Pandurević.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'