Bosna i Hercegovina     | 26.09.2018. 13:42 |

Vlada HBŽ-a usvojila Prijedlog dokumenta okvirnog proračuna za 2019. - 2021.

FENA Saopćenje

LIVNO, 26. rujna (FENA) - Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) usvojila je Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava "Potpore - besplatni udžbenici" utvrđenog županijskim proračunom za 2018. godinu u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ-a u iznosu od 44.040 maraka.

Raspodjela sredstava iz odluke realizirat će se za nabavku besplatnih udžbenika za učenike prvih razreda, te za nabavu besplatnih udžbenika za učenike V. razreda koji su u stanju socijalne potrebe u školskoj 2018./2019. godini.

Vlada je na sjednici u srijedu dala suglasnost na Prijedlog dokumenta okvirnog proračuna HBŽ-a za razdoblje 2019. - 2021. godine.

Ključni cilj dokumenta je postaviti makroekonomske, fiskalne i razvojne politike u središte procesa planiranja i izrade proračuna, imajući u vidu da je godišnji proračun jedan od osnovnih instrumenata kojima će se realizirati ekonomski i socijalni prioriteti, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Dokument okvirnog proračuna sadrži pet poglavlja koja uključuju srednjoročne makroekonomske prognoze, prognoze izravnih i neizravnih prihoda, ukupan fiskalni okvir i financiranje, projekcije tekućih rashoda, kapitalne investicije i projekte, ukupni dug županije te prioritete koji će biti financirani iz proračunskih sredstava u sljedećem razdoblju te gornje granice rashoda proračunskih korisnika u sljedećem trogodišnjem razdoblju na kojima se temelji priprema i izrada proračuna.

Dokument predstavlja prednacrt godišnjeg proračuna, uključuje ograničenja potrošnje (plafone) za proračunske korisnike i jača vezu između prioritetne potrošnje i godišnjeg proračuna.

Dokument okvirnog proračuna HBŽ-a za razdoblje 2019. - 2021. godine pripremljen je u skladu sa Zakonom o proračunima u Federaciji BiH.

Tim se dokumentom na temelju definiranih ekonomskih pokazatelja za šire ekonomsko okruženje (prvenstveno Federacija BiH) definira i fiskalni kapacitet HBŽ-a u sljedećem trogodišnjem razdoblju.

Vlada je na sjednici usvojila Odluku o izdvajanju šumskog zemljišta iz šumsko-gospodarskog područja "Livanjsko" te je dala suglasnost na naputak za izradu zahtjeva za odobravanje proračunskih sredstava za 2019. godinu.

Donesena su i rješenja o imenovanju članova upravnih vijeća Doma zdravlja Drvar i Doma zdravlja Kupres, te rješenje o imenovanju jednog člana Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo HBŽ-a.

Doneseno je i rješenje o imenovanju Povjerenstva za provođenje intervjua u Upravi civilne zaštite HBŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

U Vladi HBŽ-a upriličen prijam za novu Miss Hrvatske Tomislavu Dukić

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom