Bosna i Hercegovina     | 26.09.2018. 12:46 |

Srebrenica - Radionicom 'Poliglota to sam ja' obilježen Evropski dan jezika

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 26. septembra (FENA) - U prostorijama Narodne biblioteke Srebrenica održana je radionica "Poliglota to sam ja", povodom  Evropskog dana jezika. 

Upriličena je  u partnerstvu sa JU „Prva osnovna škola“ Srebrenica, a predavač je bila  predsjednica UG „SuperU Bratunac“ Una Zečić.

Zečić  smatra da je znanje stranih jezika danas nephodno i poručuje svima da uče strane jezike.

- Promovišemo učenje jezika i tu našu kulturološku raznolikost Evrope. Tokom radionice pokušali smo da na jedan zanimljiv način kažemo djeci koje su koristi od stranog jezika – rekla je Feni Zečić.

Narodna biblioteka Srebrenica danas je predstavila i fond strane knjige izložbom karakterističnih naslova  iz više od  1.800 bibliotečkih jedinica.

- Najveći procent ovog fonda čine književna djela na engleskom, njemačkom i italijanskom jeziku, a prisutna je i literatura iz oblasti grnčarstva, arhitekture, historije umjetnosti – kazala je Violeta Radić, bibliotekarka Narodne biblioteke Srebrenica

Evropski dan jezika obilježava se od 2001. godine i ustanovljen je od  Vijeća Evrope. Vijeće Evrope, na ovaj način, želi da promoviše bogatu jezičku i kulturološku raznolikost Evrope.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Češka Republika namjerava podržati Rezoluciju o Srebrenici

Rezolucija o Srebrenici ima podršku u Ujedinjenim narodima, protiv Srbija, Rusija, Venecuela, Nikaragva i Sjeverna Koreja

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana