Stranačke aktivnosti     | 26.09.2018. 09:57 |

Saopćenje za javnost Pokreta Odgovor

FENA Saopćenje

Kandidat za potpredsjednika entiteta RS Ćamil Duraković danas uputio inicijativu prema vodećim političkim strankama na vlasti i u opoziciji u Federaciji BiH, da podrže inicijativu kojom se traži izmjena Zakona o raspodjeli javnih prihoda u Federaciji BiH kojim će 3% svih javnih prihoda ići direktno u Fond za povratak u RS i budžet Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. 

"Izuzetno je mnogo posla pred nama u povratku. Radimo sa generacijama koje su rođene nakon povratka njihovih očeva i majki. Sada tu više nisu teme kuće i infrastruktura, već je fokus na obrazovanju, dokvalifikaciji i zapošljavanju. Moramo ljude povezati interesno, na osnovu različitih zanimanja i poslova, i pokrenuti pozitivne priče koje će generisati trajnu održivost povratničkih zajednica", kazao je Duraković. 

"Vjerujem da postoji volja među strankama u Federaciji BiH da se ovo napravi, te da se s tim zaokruže i troškovi kada su u pitanju zdravstvena zaštita povratnika, školarine i drugi oblici podrške. Možemo li barem toliko napraviti za naš svijet od Prijedora do Trebinja, mlade ljude koji se suočavaju sa diskriminacijom na svakom koraku! Podržite nas konkretno i usmjereno, te osigurajte trajni oslonac povratnicima", zaključio je Duraković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Pokreta Odgovor

Saopćenje za javost Pokreta Odgovor

Saopćenje za javnost Pokreta odgovor

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta