Bosna i Hercegovina     | 26.09.2018. 11:22 |

Prezentacije i druženje za 'Dan otvorenih vrata' u Dogs Trust Školi za pse

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. septembra (FENA) - 'Dan otvorenih vrata' u Dogs Trust Školi za pse bila je prilika za druženje sa posjetiocima, posebno vlasnicima pasa koji su za vikend razgledali terene za obuku, konsultirali se s instruktorima te sudjelovali u radionicama i diskusiji o ponašanjima pasa.

- Teme radionica su bile kako funkcioniraju principi pozitivne motivacije u obuci pasa, zašto pas previše laje, zašto grize cipele i namještaj i kako sigurno ostaviti ljubimca samog kod kuće - navode iz Predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH.

Prijatelji pasa zainteresirani da umjesto kupovine udome psa razgovarali su sa koordinatorom Dogs Trust Programa fostering udomljavanja. Upoznali su Jokera (psića od oko 2 mjeseca), drugog psa u tom programu.

Organizator podsjeća da se zasad taj program provodi samo u Kantonu Sarajevo, a svima koji se odluče za udomljavanje pomoći mogu besplatni Dogs Trust programi (uključujući Program besplatne sterilizacije, Školu za pse te Program fostering udomljavanja). Prvi pas Teo nedavno je udomljen.

'Dan otvorenih vrata' u Školi za pse bila je prilika i za potencijalne fostering volontere bez kojih bi taj program teško mogao biti proveden jer Dogs Trust u BiH još nema svoj centar za udomljavanje, pa psi u programu borave s privremenim vlasnicima tj. fostering volonterima.

Standardi udomljavanja Fondacije Dogs Trust koncipirani su tako da bude spašeno što više napuštenih pasa za koje se procijeni da su visoko prilagodljivi na život u domu.

Posjetioci Dana otvorenih vrata u Dogs Trust Školi za pse dobili su poklone (kabanice za vlasnike pasa), a djeca ilustriranu knjigu 'Pseći jezik govorim' koja je korisna za razumijevanje govora tijela psa.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Lokalne vlasti uz pomoć Dogs Trusta imaju priliku riješiti problem pasa lutalica

Druženje Fondacije Dogs Trust u BiH u Sarajevu

Druženje Fondacije Dogs Trust u BiH u Sarajevu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom