Ekonomija     | 26.09.2018. 09:28 |

Bogat program, brojni sadržaji i svjetski eksperti na Sarajevo Halal sajmu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. septembra (FENA) - Bogat program i vrlo zanimljivi paneli na kojima će neki od vodećih svjetskih stručnjaka iz oblasti halal industrije, biznisa i akademske zajednice diskutirati o aktuelnim temama vezanim za svjetsko i regionalno halal tržište očekuju učesnike međunarodnog sajma halal industrije Sarajevo Halal Fair 2018.

Sajam, koji organiziraju Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Islamskom zajednicom u BiH i  Islamskom razvojnom bankom (IsDB), počinje u četvrtak, 27. septembra i trajat će tri dana.  

Tokom tri dana trajanja sajma bit će omogućeni susreti regionalnih proizvođača halal proizvoda i pružalaca halal usluga iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Albanije sa velikim kupcima i distributerima iz Evropske unije, Saudijske Arabije, Turske i Malezije, Bahreina, Libije, Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prvog dana SHF 2018 učesnici će imati priliku prisustvovati panelu "Halal standardizacija i certifikacija/akreditacija" u okviru koje će panelisti govoriti šta su zapravo halal standardi, procesu provođenja halal standardizacije i značaju halal certifikata.

Drugi panel koji će biti održan prvog dana SHF 2018 posvećen je kvalitetu halal hrane i njenom značaju za zdravlje konzumenata.

Prvog dana bit će održani i B2B sastanci bosanskohercegovačkih i malezijskih kompanija i privrednika iz BiH, a u večernjim satima u sarajevskoj Vijećnici bit će održan prijem za učesnike SHF 2018.

Drugog dana SHF 2018, u petak, 28. septembra/rujna 2018. godine, Sajam će posjetiti  Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Treći dan SHF 2018, u subotu 29. septembra/rujna 2018. godine, započet će dodjelom nagrada SHF 2018 najuspješnijim učesnicima.

Posljednjeg dana SHF 2018 bit će dodijeljene nagrade Global Islamic Finance Awards (GIFA), jedne od najprestižnijih nagrada u oblasti liderstva i islamskim finansijama. 

Tokom trodnevnog SHF 2018 održat će se i promocija prve Halal kuharice u Hrvatskoj, poznati bosanskohercegovački kuhari će održati prezentacije pripremanja hrane u skladu sa halal standardima, a bit će održana i izložba "Biseri islamske arhitekture" Islam Art Magazina u sarajevskoj Vijećnici, najavljeno je iz BBI banke.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Dan nezavisnosti BiH nizom sadržaja biće obilježen u BPK Goražde

Poziv za sudjelovanje u edukativnom programu 'Heroine u STEM-u'

KSB: Prioritet Vlade u 2024. bit će projekti od interesa za kanton i općine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo