Stranačke aktivnosti     | 25.09.2018. 15:46 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok na čelu sa predsjednikom i kandidatom za člana Predsjedništva BiH, Senadom Šepićem, boravio je protekla dva dana u Sanskom Mostu, Bužimu, Cazinu i Bihaću. Tribine u navedenim gradovima privukle su veliku pažnju građana koji su se željeli bolje upoznati sa kandidatima Nezavisnog bloka za USK. Na tribinama su pored Šepića govorili i Nisvet Jusić, nosilac liste za Skupštinu USK,  kandidati za također za Skupštinu USK Irma Pašić i Nijaz Kadirić, kao i kandidati za Parlament FBiH, nosilac Muhamed Memić, kandidatkinja Armina Begić, te nosilac državne liste Muhmed Mahmović i kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH akademik Mujo Demirović.

Na održanoj press konferenciji u Bihaću, Šepić je poslao jasnu poruku smjera svoje kampanje i političkog djelovanja i ponovio da će zalaganje Nezavisnog bloka uvijek biti usmjereno ka omogućavanju jednakih prava i šansi za sve građane u cijeloj BiH. Tribine u Sanskom Mostu, Bužimu i Cazinu potvrdile su da narod Krajine zna ko se borio za njene interese u institucijama BIH i da Krajina ima svoga kandidata za Predsjedništvo BiH, a on se zove Senad Šepić.

''Politika ravnomjernog regionalnog razvoja koja će podrazumijevati da se iz javnih budžeta vraća novac u ona područja gdje se i prikupljaju, što znači da se dobit primarno raspoređuje u mjestima gdje je nastao prihod a ne gdje su registrovana javna preduzeća – za nas je poštena politika u poštenoj državi. Konačno je vrijeme da se prestane lagati i obmanjivati Krajina, da se cestogradnja usmjeri iz Sarajeva prema Krajini, ali i prema Tuzli, Hercegovini, a ne prema Beogradu. Dosta je bilo privatnih poticaja u poljoprivredi i Nezavisni blok će uvesti poštene i transparentne poticaje, kao i zagarantiranu cijenu otkupa poljoprivrednih proizvoda. Riješit ćemo i pitanje međunarodnih graničnih prelaza i Krajina neće biti u izolaciji, nego moderna regija u evropskoj BiH'' - izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo