Regija     | 25.09.2018. 15:31 |

Za ubojstvo trogodišnjaka majka osuđena na 33 godine zatvora

FENA Mladenka Krilic

PULA, 25. rujna (FENA) - Vrhovni sud potvrdio je presudu sutkinje Županijskog suda u Puli Gabrijele Marčete Ferić, kojom su Chiara Pašić i 15-godišnjakinja proglašene krivima da su u maju prošle godine zajedno ubile Denisa Pašića.

Iako su obje uputile žalbe, Vrhovni sud odbio ih je kao neosnovane. Pašić je potvrđena kazna od 33 godine zatvora, ali pošto se radi o dugotrajnoj kazni, presuda još nije pravomoćna. Chiara Pašić tako ima pravo na još jednu žalbu o kojoj će ponovo odlučivati Vrhovni sud.

Navedena 15-godišnjakinja upućena je u Odgojni zavod u kojem može ostati najduže tri godine, uz to da se svakih šest mjeseci preispituje hoće li se ta mjera obustaviti ili zamijeniti nekom drugom odgojnom mjerom, prenosi Novi list.

Objema je izrečena mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana koji može trajati najduže dvije godine, a maloljetnici su pojačane mjere odgoja.

Ubojstvo je šokiralo cijelu Hrvatsku, 23. svibnja 2017. godine Chiara Pašić i maloljetnica ubile su trogodišnjeg dječaka u spavaćoj sobi stana u zgradi u Akvilejskom prilazu 2.

Dječaka je prvo jastukom gušila maloljetnica, a majka Chiara mu je držala noge. Zatim su zamijenile svoje uloge te ga je majka gušila blizu pola sata sve dok nije umro.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo