Stranačke aktivnosti     | 25.09.2018. 13:49 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Presijecanjem vrpce danas je svečano otvoren renovirani Dječji vrtić s izgrađenim jaslicama u Čapljini, svečanosti je, uz načelnika općine Čapljina dr. Smiljana Vidića, nazočio i hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HNS, predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović.

Kroz povijest Čapljina se izgrađivala i s vremenom postaje urbana sredina prepoznatljiva po svojim širokim ulicama, nogostupima, uređenim cvjetnjacima i zelenim površinama, prostranim trgovima te s razlogom nosi ime Cvijet Hercegovine.

Ova lokalna vlast i danas s puno pozornosti izgrađuje grad kako kroz infrastrukturne projekte tako i kroz ulaganje u ljude. Svakako, najvažnija su ulaganja u mlade ljude počevši od ovih najmanjih. U tom segmentu najvažnija investicija u ovoj godini je rekonstrukcija zgrade Dječjeg vrtića i izgradnja jaslica.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić pozdravio je današnje domaćine, dječicu koja zasigurno uživaju u svome domu.

„Čapljina je dobila objekt koji je oku ugodan i što je još važnije pruža optimalne uvjete za boravak djece jasličkog i vrtićkog uzrasta. Arhitektonski izgled, unutarnji prostori izgrađeni po pedagoškim standardima te najmodernija učila stavljaju naš Vrtić na vrh u cijeloj regiji. Ne treba zaboraviti i novih 17 radnih mjesta. Vrijednost ove investicije je 1.400,000,00 KM“ kazao je načelnik.

Predsjednik Čović obraćajući se danas u Čapljini kazao je:„Grad Čapljina jeste kao s razglednice i ja ću vas zamoliti što god budete ubuduće radili Čapljina neka bude na toj razini bez spuštanja kriterija. Meni je zadovoljstvo da danas mogu nazočiti jednom ovakvom projektu jer mi smo u svoj program za izbornu kampanju kao drugu točku tog programa stavili demografiju – obitelj i mladi. Ne možemo mi razmišljati o demografiji i ostanku ovdje, o budućnosti našoj, povezivanja, ne možete očekivati investicije ako nemate ove sadržaje u gradu. Tako da ovo što ste napravili uistinu je za svaku čestitku, ja se nadam da će biti jedno izuzetno zadovoljstvo za onih 17 uposlenih što je prevažno, ako hoćete i za grad Čapljinu“, kazao je dr. Čović.

-Nadam se da će ova djeca uživati ovdje, da će roditelji koji ostave dijete, kada ujutro dođu ovdje, imati dovoljno povjerenja i da će moći normalno raditi svoje dnevne aktivnosti jer su sigurni da su njihova djeca na najboljem mogućem mjestu. Siguran sam da će i uposlenici koji će brinuti o ovoj našoj mladosti ovdje da će imati najbolje moguće uvjete za rad. Ako smo mi imalo doprinijeli da ovo bude jedna divna razglednica naše Čapljine, Čapljina se svaki dan razvija da bude najljepši grad u Bosni i Hercegovini, i to danas jeste, onda mi je drago. Zovite i ubuduće, Smiljane, što god možemo pomoći, vrlo rado smo i sa županijske, entitetske i državne razine vlasti zajedno s vama. Od srca, prije svega vama ravnatelju, i svim uposlenicima čestitka na ovome današnjem danu, zaključio je hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Čović.

Svečano otvaranje Dječjeg vrtića uveličali su i sami domaćini koji su prigodnim recitacijama i pjesmicama dočekali goste.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo