Kultura     | 25.09.2018. 14:15 |

U Narodnom pozorištu mjuzikl '25. Takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - Narodno pozorište Sarajevo i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH najavili su projekt "BH Brodway", koji je spojio 16 mladih glumaca iz raznih gradova širom BiH sa timom američkih umjetnika na produkciji brodvejskog hit mjuzikla "25. Takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam".

Projekt je započeo odabirom talentovanih glumaca i pjevača na audicijima održanim u martu 2018. na dramskim akademijama u Sarajevu, Tuzli i Banjaluci, saopćili su organizatori.

Nakon sedmodnevne radionice održane u junu na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, grupa se ponovo sastala u Sarajevu, gdje su počele probe.

- Produkcija ovog mjuzikla će biti izvrsna prilika da mladi ljudi pokažu šta su u stanju postići kada rade na realizaciji zajedničkog cilja. Projekt je i jedinstven primjer kulturne razmjene - grupa bh. glumaca, koji rade sa američkim umjetnicima, daju svojevrsnu bosansko-hercegovačku umjetničku perspektivu jednoj tipično američkoj umjetničkoj formi kao što je brodvejski mjuzikl - navodi se u saopćenju NPS.

Produkcijski tim predvode umjetnički direktor prestižnog čikaškog Marriott teatra Aaron Thielen i profesor na Northwestern University i muzički direktor Marriott teatra Ryan T. Nelson.

Premijera predstave će biti održana u Narodnom pozorištu u Sarajevu u petak, 28. septembra, nakon čega će biti izvedena na turneji u šest gradova širom zemlje (Mostar, Bijeljina, Tuzla, Zenica, Jajce i Banja Luka).

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Na sceni NPS u subotu praizvedba predstave 'Jedan je Muhammad Ali' u režiji Dine Mustafića

Dan otvorenih vrata u Narodnom pozorištu Sarajevo povodom 1. novembra, Međunarodnog dana baleta

Balet Fest Sarajevo od 19. do 29. septembra - Iskustvo uživanja u umjetnosti baleta i plesa

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo