Bosna i Hercegovina     | 25.09.2018. 13:45 |

U općini Pale u FBiH počinje realizacija značajnih projekata  

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 25. septembra (FENA) – U Općini Pale u FBiH uz podršku Vlade Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde u narednom periodu bit će realizovani projekti od značaja za ovu lokalnu zajednicu.

Premijer BPK Goražde Emir Oković i načelnik ove općine Asim Zec potpisali su ugovore o sufinansiranju projekta asfaltiranja putnog pravca Gornji i Donji Brdarići u dužini od tri kilometra te projekta "Javni radovi“.  

Prema riječima načelnika Asima Zeca, projekt asfaltiranja koji se realizuje sa organizacijom IFAD vrijedan je 292.000 KM, od čega je učešće u iznosu od 40.000 KM obezbjedila Vlada BPK Goražde.

S obzirom da općina Pale u FBiH zavisi od viših nivoa vlasti te sama nije u mogućnosti obezbjediti učešće za sufinansiranje projekata, kantonalna Vlada odobrila je i 15.000 KM za projekt "Javni radovi“ koji se realizuje u svim lokalnim zajednicama. Kroz ovaj projekt priliku za zaposlenje u naredna četiri mjeseca dobile su 24 osobe sa evidencije Službe za zapošljavanje BPK Goražde.

- Vjerujemo da će Vlada BPK Goražde i u budućnosti podržavati aktivnosti ove lokalne zajednice, a sve s ciljem stvaranja što povoljnijeg ambijenta za život svih stanovnika BPK Goražde. Kroz javne radove uglavnom je riječ o čišćenju i uređenju,  i mislim da je to velika korist za ove porodice koje nemaju zaposlenje - kazao je načelnik općine Pale u FBiH.

Premijer Emir Oković podsjetio je da se uz pomoć IFAD-a, na području BPK Goražde implementiraju značajni projekti u sve tri lokalne zajednice, ukupne vrijednosti oko dva miliona konvertibilnih maraka.

-Vlada BPK Goražde opredijelila se da podrži i zahtjev ove lokalne zajednice sa 15.000 KM što je dovoljno za njihovo učešće u realizaciji projekta javnih radova koji će doprinijeti poboljšanju stanja infrastrukture u ovoj lokalnoj zajednici te pomoći kratkoročno zapošljavanje određenih kategorija stanovništva - istakao je premijer BPK Goražde.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'