Ekonomija     | 25.09.2018. 13:00 |

Bukvić: Za tri godine plasirano 111 miliona KM u privredu KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - Kanton Sarajevo ima veliki potencijal, a četiri strategijske grane razvoja su metaloprerađivačka industrija, drvna industrija, IT sektor i turizam - rečeno je danas u Sarajevu na otvaranju treće Međunarodne poslovne konferencije Kantona Sarajevo, koju je organiziralo Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo sa partnerima, Privrednom komorom KS, Austrije (Koruške i Štajerske), te BBI bankom u ulozi partnera Konferencije.

Predsjednik Uprave BBI Amer Bukvić je kazao da je BBI banka u saradnji sa Vladom KS u posljednje tri godine plasirala 111 miliona KM putem kojih su omogućili subvencioniranje privrednih subjekata na području Kantona Sarajevo.

- BBI banka u saradnji sa Kantonom Sarajevo omogućila je privrednicima pristup najpovoljnijim finansijskim sredstvima, koja se pod ovim uvjetima ne mogu naći ni na tržištu Evrope. Trenutno imamo na raspolaganju subvencioniranu liniji u kojoj krajnji korisnici, privrednici, imaju na raspolaganju sredstva po stopi nula posto - izjavio je danas na konferenciji Bukvić, dodajući kako je ovaj model privatno-javnog partnerstva dobar primjer za realizaciju uspješnih projekata.

Bukvić je pozvao privrednike da posjete Sarajevo Halal Fair - međunarodni sajam halal industrije koji će u četvrtak 27. septembra biti otvoren u centru Skenderija.

Bit će to prilika za susrete domaćih i regionalnih proizvođača sa distributerima iz cijelog svijeta. Prijavljeno je više od 90 izlagača, a učesnici dolaze iz 36 zemalja svijeta, saopćeno je iz BBI banke.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta