Bosna i Hercegovina     | 25.09.2018. 10:10 |

Crnadak zahvalio Lavrovu na posjeti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak zahvalio je u pismu ministru vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu na prihvatanju poziva da posjeti BiH i susretne se s dužnosnicima u Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci.

U pismu se navodi da posjeta i poruke koje je ministar Lavrov poslao predstavljaju doprinos trajnoj stabilnosti i razvoju BiH i regiona, a posebno one koje se odnose na podršku unutrašnjem dogovoru i striktnom poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

- Uvjeren sam da će ova posjeta imati duboke i dalekosežne pozitivne efekte na razvoj naše saradnje u oblasti političkog dijaloga i ekonomskih odnosa, kao i na razvoj naših kulturnih veza - ocijenio je Crnadak.

Posebnu zahvalnost izrazio jer je dio posjete uključivao i razgovore u institucijama Republike Srpske, zbog značaja koji za sve iz Republike Srpske imaju odnosi s Ruskom Federacijom i ruskim narodom, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Lavrov: Rusija cijeni odnose sa Srbijom

Lavrov: Srbija neće otvoriti nijedno novo poglavlje ako ne uvede sankcije Rusiji

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana