Stranačke aktivnosti     | 24.09.2018. 21:24 |

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

FENA Saopćenje

„Nećemo da živimo u strahu. Srpski narod ne voli i neće da živi u strahu. Nećemo da slušamo njega koji zastrašuje zdravstvene radnike, mlade ljude, studente, penzionere i ostale građane. Ne plašim ga se ni ja ni ovi ljudi zajedno sa mnom“ – poručio je večeras predsjednički kandidat Saveza za pobjedu Vukota Govedarica na izbornoj tribini u banjalučkom naselju Lauš.

„Neka zna da svoje strahove koje liječi tako što ih širi i utjeruje u kosti običnih ljudi, neka zna da mu ovaj put neće proći. Te njegove strahove ćemo razbiti 7. oktobra jer narod neće da živi u strahu. Porazićemo ga olovkama 7. oktobra jer hoću da živimo kao slobodni ljudi“ – rekao je Govedarica.

„Usude li se da krene fizički na ljude koji na trgu traže istinu i pravdu, stajaću i ja zajedno sa njima", poručio je kandidat SzP za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Ivanić je naglasio da će Republika Srpska nakon što on i Vukota Govedarica pobijede na izborima 7.oktobra biti pravednije, poštenije i zdravije društvo.

"Kriminalci poput Keljmendija neće dobijati dokumente, nećemo dozvoliti da nam nekažnjeno djecu ubijaju, a najbolji i najstručniji će imati šansu bez obzira da li pripadaju političkoj partiji" naglasio je Ivanić.

"Kaže Milorad Dodik da će očistiti trg od onih koji traži istinu i pravdu. A mi mu poručujemo da ćemo ga 7. oktobra očistiti politički, olovkom i glasom", poručio je večeras na izbornoj konvenciji SzP u Laušu predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

"Od 7. oktobra čistimo Srpsku od kriminala, korupcije, bahatosti, nepotizma i od strahovlade", dodao je Borenović.

Kandidat Srpske demokratske stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske Boris Šukalo kazao je primitivizam koji vidimo na tribinama SNSD-a širom Republike Srpske, pokazuje da su izgubili kompas.

„Jasno govori Lauš, jasno govori Hercegovina, jasno govori Banja Luka, 7.oktobra vraćamo Srpsku narodu napokon. Mi smo sa narodom, ne dovodimo autobuse na izborne tribine kao neki. Slobodarski narod Lauša je izašao iz svojih kuća, hrabar i odlučan da se ova nenarodna vlast napokon skloni“ – rekao je Šukalo.

Kandidat Srpske demokratske stranke za Parlamentarnu skupštinu BiH Branko Blanuša iskakao je da je ubjeđen u pobjedu Saveza za pobjedu u Banja Luci.

„Lauš pokazuje. 7.oktobar dolazi. Sviće. Savez za pobjedu pobjeđuje. Naš  program je jasan, imamo ljude, imamo program, imamo ideje... Gradićemo društvo jednakih mogućnosti, gdje će zalaganje, rad i sposobnosti biti jedina mjera za zaposlenje i napredovanje a ne partijska pripadnost“ – rekao je Blanuša.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

Saopštenje za javnost Savez za pobjedu

Saopćenje za javnost Savez za pobjedu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo