Ekonomija     | 24.09.2018. 17:05 |

Michael Kors kupuje Versace za dvije milijarde dolara - mediji

FENA Ivana Banovic

RIM, 24. rujna (FENA) - Legendarna talijanska modna kuća Versace uskoro će imati novog vlasnika, piše BBC.

Talijanski mediji danas su se raspisali kako će tvrtku vlasništvu obitelji Versace kupiti Michael Kors, američka modna kuća nazvana po direktoru, a najpoznatija po torbama i satovima, u transakciji vrijednoj 2 milijarde dolara, prenosi Jutarnji list.

Obitelj pokojnog dizajnera Giannija Versacea još drži 80 posto vlasništva dok je ostatak prodan američkom dioničkom fondu Blackstone.

Ni Versace ni Blackstone nisu komentirali navode Reutersa o prodaji. Prošle godine je Michael Kors kupio tvrtku koja proizvodi luksuzne i jako skupe cipele Jimmy Choo. Na tu kupnju su potrošili gotovo 900 milijuna funti.

Talijanski list Corriere della Serra objavio je kako je umjetnička direktorica Versacea i dopredsjednica Donatella Versace za sutra sazvala sastanak radnika.

Osim Michaela Korsa, koji bi krajem ovog tjedna trebao finalizirati preuzimanje, na Versace su oko bacili i Tiffany, Louis Vuitton, ali i kompanija koja u svom vlasništvu ima Calvin Klein i Tommy Hilfiger.

U Versaceu se razmišljalo o izlasku na burzu od 2014. godine, nakon što je 20 posto kupio Blackstone, neko se vrijeme nagađalo o izlistavanju cijele kompanije. No, američki dionički fond je brzo shvatio da Versace nije toliko uspješan kao što su pretpostavljali.

- Polako su obitelj odgovorili od prodaje dionica i nagovorili ih na prodaju cijele kompanije. Upoznali su ih s potencijalnim kupcima, među njima je bio i Michael Kors, a sve zato što nisu željeli više ulagati toliko novca u Versace potpuno sami – rekao je izvor za Reuters, a prenio CNBC.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U FBiH porasla vrijednosti prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama

Porasla vrijednosti prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u FBiH

Dok čeka svog kupca, objekat Doma penzionera u Bihaću izložen propadanju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo