Bosna i Hercegovina     | 24.09.2018. 12:14 |

Izaslanstvo Savezne policije Njemačke u posjetu Graničnoj policiji BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. rujna (FENA) - Izaslanstvo Savezne policije Njemačke na čelu s predsjednikom Predsjedništva Dieterom Romannom, u sklopu posjeta BiH, sastalo se s rukovodstvom Granične policije BiH (GPBiH).

 Romann se posebno interesirao o situaciji na granici, stanju s ilegalnim migrantima, problemima s kojima se GPBiH suočava i zajedničkim aktivnostima dvaju agencija u cilju sprečavanja ilegalnih migracija i svih oblika prekograničnog kriminala, priopćila je Granična policija BiH.

 Izaslanstva su zajedno obišla Zajednički centar za policijsku suradnju između BiH, Crne Gore i R. Srbije u Trebinju (ZCPS), u kojem rade policijski službenici GPBiH i MUP-ova R.Srbije i Crne Gore.

 Vlada SR Njemačke od osnivanja ZCPS-a donirala je dio specijalističke opreme i pod njenim pokroviteljstvom organizirane su specijalističke obuke za službenike koji zajedno rade u ZCPS-u.

 Kada je riječ o podršci SP Njemačke GPBiH, u 2017. i 2018. godini realizirane su brojne zajedničke aktivnosti u cilju operativnog jačanja agencije, a samim tim povećanja opće i sigurnosti na granici, u graničnom pojasu i na aerodromima u BiH.

 Ravnatelj GPBiH Zoran Galić zahvalio je predsjedniku Romannu na podršci i prijateljskom odnosu SP Njemačke koja je bila važan partner u uspostavljanju, i što je još značajnije razvoju GPBiH.

 Vlada SR Njemačke u dosadašnjem razdoblju GPBiH donirala je opremu u vrijednosti oko 7.700.000 maraka, te organizirala veliki broj obuka za službenike bh. policijske agencije, navodi se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milas u petak u Novom Travniku, sastat će se s načelnikom te obići Dom zdravlja i Srednju školu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'