Najave     | 24.09.2018. 10:19 |

KC 'Kralj Fahd' organizira seminar za djecu o sigurnosti na internetu

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - Kulturni centar "Kralj Fahd" Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini u utorak će organizirati seminar za djecu osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo o temi "Sigurnost u saobraćaju, sigurnost na internetu i ekstremizam".

Cilj seminara, koji se realizira u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Fakultetom za kriminalistiku Univerziteta u Sarajevu i nevladinom organizacijom "Global Analitika", je skrenuti pažnju i povećati nivo svijesti najmlađih o tim veoma bitnim temama.

Koordinator za odnose s javnošću KC "Kralj Fahd" Fikret Mehović ocijenio je za Fenu da je poticanje informatičke pismenosti, računalne i komunikacijske tehnologije postalo dio svakodnevnog života.

- Zbog opasnosti koje nude elektronički mediji važno je pravovremeno prepoznati i spriječiti uznemirujuće i neugodne događaje koje oni nude. Bitno je podučiti djecu i mlade o preuzimanju odgovornosti za svoje ponašanje i posljedicama određenih postupaka putem interneta, kao i sigurnosnim pravilima kako bi se zaštitila njihova neovisnost, interesi, aktivnosti – kazao je Mehović.

Seminar, koji će biti održan u KC "Kralj Fahd", prilika je mladima da od eminentnih predavača nauče kako se koristiti danas dostupnom modernom tehnologijom.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Gračanici održan seminar o HACCP sistemu sigurnosti hrane

USAID prepoznao nove partnere u lokalnim zajednicama za saradnju s dijasporom

Održan međunarodni seminar tajlandskog boksa u Mostaru

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom