Kultura     | 26.09.2018. 11:46 |

Regionalna radionica o medijskoj pedagogiji u biblioteci u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. septembra (FENA) - Radionica o temi "Medijska pedagogija u biblioteci" bit će održana 27. i 28. septembra u Sarajevu, u organizaciji Goethe-Instituta u Bosni i Hercegovini. 

Cilj radionice je omogućiti učesnicima da isprobaju konkretne i praktične alate iz oblasti fotografije, filma, aplikacija, kao i da se upoznaju s novim konceptima i isprobaju nove medije, a da pri tome uvide mogućnosti koje oni pružaju za biblioteke.

Na radionici će učestvovati bibliotekari i biliotekarke iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

- Bibliotekari i bibliotekarke vrlo rijetko imaju priliku za stručnu obuku, a pogotovo iz oblasti medijske pedagogije, stoga ih ovom radionicom želimo podržati u njihovom radu i omogućiti im pristup znanju i savremenim tokovima iz bibliotekarstva. Raduje nas činjenica da je broj prijavljenih premašio naša očekivanja i da bibliotekari iz cijele regije s nestrpljenjem očekuju ovu edukaciju - istakla je voditeljica biblioteke Goethe-Instituta u BiH Dragana Lasica.

Radionicu će voditi Bianca Franzese i Judith Böttger koji već nekoliko godina rade u Biblioteci grada Minhena kao bibliotekarke za djecu i omladinu.

Tokom radionice, predstavit će koncepte iz Njemačke: šta podrazumijevaju pojmovi "medijska pedagogija" i "medijska kompetencija" i kakve veze oni imaju s bibliotekom? Osim toga, učesnisima radionice one će objasniti kakva institucija je Biblioteka grada Minhena i šta sve ona svome gradu nudi, saopćili su organizatori.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Predstavnici FAZUOI na radionici o otkrivanju i gonjenju počinilaca rodno zasnovanog nasilja

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

LDA Mostar organizira radionicu za mlade poduzetnike

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu