Najave     | 24.09.2018. 07:36 |

Izricanje presude za pomaganje u genocidu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - Državni sud će ove sedmice izreći pravosnažnu presudu Ostoji Stanišiću, optuženom za pomaganje pri činjenju genocida u Srebrenici.

U januaru ove godine Apelaciono vijeće Suda BiH ukinulo je osuđujući dio presude izrečene Stanišiću za pomaganje pri činjenju genocida u Srebrenici, kojom je osuđen na 11 godina zatvora, dok je za Marka Miloševića potvrđena prvostepena oslobađajuća presuda. Nakon obnovljenog postupka, Sud BiH je izricanje presude zakazao za četvrtak, 27. septembra.

Naredni dan planirano je da optuženi Milomir Davidović, bivši pripadnik Vojske Republike Srpske (VRS) koji se tereti za silovanje u Foči, svjedoči u svoju korist.

U ponedjeljak, 24. septembra, Tužilaštvo BiH će na obnovljenom suđenju Naseru Oriću i Muhidinu Muhiću ispitati zaštićenog svjedoka O-1.

Ove sedmice će se nastaviti suđenja za zločine počinjene u Prijedoru, Ljubuškom, Zvorniku, Konjicu, Ključu, Bileći, Višegradu, Orašju, Ilijašu, Goraždu, Stocu, Rogatici i Sarajevu, javio je BIRN BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Ukrajina identifikovala 511 osoba osumnjičenih za ratne zločine od ruske invazije

Određen pritvor i mjere zabrane osumnjičenim u predmetu Amer Karić i drugi

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom