Stranačke aktivnosti     | 23.09.2018. 23:07 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Sarajevo, 23.09.2018 godine

 

 

Amer Jerlagić, kandidat Stranke za Bosnu i Hercegovinu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, poručio je danas da neće prihvatiti sporazum o granici sa Srbijom, ako isti ne bude obuhvatio jasne obaveze po pitanju regulisanja prava na hidropotencijal rijeke Drine.

 "Nećemo dati Drinu i njen hidropotencijal Srbiji. Godinama nisu platili ništa za potapanje srebreničke opštine jezerom Perućac, potpuno neriješene odnose imamo po pitanju hidroelektrana na Drini. Sada oni hoće to da završe u paketu sa pitanjem o granici. Ja ću to, kao član Predsjedništva, zaustaviti", kazao je Jerlagić.

 

"Potpuno smo zaboravili u posljednjih par godina zašto je važna diplomatija u kontekstu sektora energetike. Zašto je važna komunikacija sa međunarodnim arbitražama, istraživanje materije, prepoznavanje izazova. I sada nam te preskočene lekcije dolaze na naplatu. Čuvaćemo granicu na Drini i naš hidropotencijal", zaključio je Jerlagić

 

Press služba S BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ambasador Aggeler u Banjoj Luci: Želimo da pomognemo da se smanje političke tenzije u BiH

Skupština Srbije: Lokalni i beogradski izbori 2. lipnja

Plenković: Mi ćemo formirati većinu u Hrvatskom saboru

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu