Stranačke aktivnosti     | 23.09.2018. 23:04 |

Saopćenje za javnost SBB-a

FENA Saopćenje

 Spektakularnim skupom u Banovićima Savez za bolju budućnost BiH (SBB) nastavio je sa predstavljanjem kandidata za sve nivoe vlasti u Tuzlanskom kantonu.

I na ovom skupu, ali i u Kladnju i Olovu, gdje su večeras također održani predizborni skupovi SBB-a, još jednom se pokazala snaga SBB-a, porodice koja je svakim danom sve veća i brojnija.

U Banovićima je vladala velika euforija, a na svaki spomen imena predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, narod je uglas skandirao njegovo ime, uz gromoglasno aplaudiranje.

- Želimo da napravimo moćnu, snažnu, prosperitetnu BiH. I da u svakom kantonu omogućimo ljudima da slobodno dišu i razvijaju svoje resurse i da bolje žive od njih. Ovdje je nastala moćna stranka Pokret demokratske akcije. Vidio sam da je tamo nekakav Gutić, bio je toliko važan da mu se uopće ne sjećam imena, u nekim medijima tvrdio da je Radončić napravio Kukićevu stranku. A ja vam odgovorno kažem da je tu stranku svojom pogrešnom politikom napravio Bakir Izetbegović, jer je zanemario narod i interes ovog kraja! I normalno je da će se ljudi organizirati i napraviti novi veliki politički projekt kako bi se oslobodili predsjednikovih stega i pritisaka.

Nikad neću biti predsjednik koji će naređivati šta će raditi vaši zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona, Federalnom ili Državnom parlamentu. Ima da vama polažu račune, jer ste ih vi birali, a ne pojedincima u centrali u Sarajevu. Također, potpuno sam uvjeren da će buduća koalicija na nivou TK mnogo bolje predstavljati građane i štititi njihov interes, razvijati ovaj kraj i graditi ga nego što je to u posljednje dvije decenije činila SDA - poručio je Radončić, praćen ovacijama 600 građana koji su prisustvovali tribini u Banovićima.

Radončić je dodao da će on, ali i SBB, gajiti politiku ekonomskog patriotizma, a nikako nacionalističke priče, koja često postaje fašistoidna.

Inače, na skupu u Banovićima govorili su nosilac liste za Parlament BiH Bahrudin Hadžiefendić, Sanel Razić, nosilac liste za Parlament FBiH, Nedžad Hamzić, nosilac liste za Skupštinu TK, Šahbaz Lapandić, predsjednik OO SBB-a Banovići, Samra Brigić, kandidatkinja za Parlament FBiH.

U Kladnju su se u dupke punoj dvorani obratili još i Armin Kadrić, predsjednik OO SBB Kladanj i Nijaz Rustemović, kandidat za parlament FBiH, a u Olovu, gdje je sala bila premala da primi sve zainteresirane građane, sa programom i planovima SBB-a prisutne su upoznali Ismet Sarajlić, nosilac liste za Skupštinu ZDK-a, Ćamil Zaimović, nosilac liste za Parlament BiH, Enver Merdić, nosilac liste za federalni parlament, te Nermin Sadiković. 

U prepunoj dvorani u Olovu, Radončić je naglasio da u politici ima odvajkada prljavih udaraca, ali da su pojedinci iz SDA otišli predaleko.

- Meni prigovaraju da sam navodno loš musliman. A moj rođeni amidža Redžep ef. Radončić je 30 godina bio imam u Rogatici. Njegov rođeni sin Muhamed ef. Radončić je bio profesor na Gazihusrev-begovoj medresi u Sarajevu, u mojoj kući se uvijek čuvala sveta Knjiga, a meni je neko prije 60 godina dao ime Fahrudin, a ne, recimo, Denis.

Uz to, Radončići više od sto godina imaju svoju džamiju i nismo čekali da se pojavi SDA da bi je sagradili. Hoću da kažem, naš autohtoni islam su 600 godina čuvale naše dede, naše nane, naši očevi i majke, mi, naša generacija, i to nije zasluga niti jedne stranke. Neću javno da pričam o tome koliko sam dao novaca za izgradnju vjerskih i drugih objekata, ali hoću da kažem da nemam nikakav kompleks pred novokomponovanim propagandistima iz SDA.

Također, kažu i javno lažu, Radončić je tobože loš patriota. Ja sam se javno borio protiv Miloševića kad oni nisu smjeli da progovore, svaki dan rata sam proveo u opkoljenom Sarajevu, u najužoj porodici imam tri šehida i ranjenika sa dvanaest gelera u tijelu. Oni koji su se krili u sefu Centralne banke i čija je žena i cijela porodica bila u inozemstvu, nemaju prava meni prigovarati o patriotizmu, jer dok su članovi naših porodica ginuli, oni su se bavili donacijama i živjeli u inozemstvu. Zato pred njima možemo samo da podignemo glave i prezrivo ih pogledamo zbog laži koje perfidno pokušavaju da šire, kazao je Radončić.

Ovu njegovu ispovijest za koju je rekao da mu je žao što je izgovara, ali da je natjeran da o privatnim i ličnim stvarima kao što je vjera govori javno, Olovljani su propratili ovacijama i podrškom.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Zimbabve održava izbore 23. augusta

Saopćenje za javnost SBB

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu