Sport     | 23.09.2018. 17:46 |

Osman Junuzović i Lucija Kimani najbrži u Nacionalnom parku Una

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 23. septembar (FENA) - Osman Junuzović i Lucija Kimani pobjednici su prve altletske – brdske utrke "Nacionalni park Una“. Oni su nadmašili respektabilnu konkurenciju iz regiona, s obzirom da je na utrci startalo više od 150 takmičara iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Srđan Samardžić, dok je treći bio Belmin Mrkanović. Najbržu u ženskoj konkurenciji Luciju Kimani, slijedile su drugoplasirana Helena Gleđa, te treća u konačnom poretku Evelina Marić.

Najuspješniji su podijelili pripremljeni nagradni fond od 3.500 KM, a Nacionalni park Una je dobio najvišu organizacijsku ocjenu.

-Posebno smo zadovoljni, s obzirom da su takmičari i njihovi timovi pohvalili organizaciju. Učesnici su u ovoj prvoj atletskoj utrci trčali kroz najljepši dio našeg nacionalnog parka i nadamo se kako će nam ovo biti najbolja preporuka za naredne godine - rekao je direktor Nacionalnog parka Una Amarildo Mulić.

Nakon utrke je potvrđeno i da je ovo izuzetan način brendiranja zaštićenog područja u okolini Bihaća, zbog čega će se iduće godine dodatno raditi na još boljoj organizaciji manifestacije.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pozder sa Hrnjićem i Sedićem razgovarala o značaju Nacionalnog parka Una

Sve spremno za 49. Internacionalnu turističku Una regatu

Federalna ministrica okoliša u posjeti Nacionalnom parku 'Una'

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!