Stranačke aktivnosti     | 23.09.2018. 12:48 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Delegacija Nezavisnog bloka, na čelu sa predsjednikom Nezavisnog bloka i kandidatom za člana Predsjedništva BiH je proteklih dana obišla Vareš, Visoko i Brezu.

Tom prilikom su posjećeni lokalni privrednici sa kojima je razgovarano upravo o problemu ravnomjernog razvoja u BiH i nemogućnosti da svoje proizvode, posebno poljoprivredne plasiraju na tržište na način koji štiti njihova prava za što se Šepić u parlamentarnom mandatu borio inicijativom za određivanjem minimalne cijene i sigurnog otkupa poljoprivrednih proizvoda. 

Tribine u ovim gradovima okupile su mnogo mladih ljudi koji žele ostati u BiH i svojim radom privređivati za dostojanstven život kakav im jedino poštena država može omogućiti.

Nezavisni blok se zalaže na polju rješavanja problema neravnomjernog razvoja u BiH i neravnomjernih ulaganja i konstantno ističe bitnost donošenja Zakona o ravnomjernom regionalnom razvoju BiH u kojem bi primarni cilj bio ravnomjerno ulaganje novca u svaki dio države.

Poštena država nije ona u kojoj postoji velika nejednakost u primanjima raznih profesija za isti posao koji obavljaju. Primjer su ljekari, profesori, policajci, porodilje, ulaganje u putnu infrastrukturu i sl.

I na tom polju Nezavisni blok je ponudio rješenje povećanja najjniže plate za sve djelatnike svih profesija jer policajac, porodilja, nastavnik i drugi u Maglaju, Zavidovićima, Brezi, Visokom, Varešu i svim gradovima moraju imati ista primanja kakva su u glavnom gradu BiH.

“ Došlo je vrijeme promjena. Ja sam ih započeo prije dvije godine u Zenici a sada ćemo ih započeti za cijelu BiH. Ravnomjerni razvoj u BiH ojačava, integrira državu i zaustavlja odlazak našeg naroda. Poštena država je za to odgovor.  “ – izjavio je Fuad Kasumović aktuelni gradonačelnik Zenice i nosilac liste za PD PS BiH Ze-Do kanton.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom