Stranačke aktivnosti     | 23.09.2018. 10:54 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Hrvatske stranke BiH i nositelj liste za Parlament FBiH Božo Skopljaković optužio je vladajuće stranke da u izbornoj kampanji provode neviđeni teror i zastrašivanje uposlenika u državnim institucijama i javnim kompanijama uz javne prijetnje da moraju izaći na izbore i glasovati za te stranke ili će u suprotnom ostati bez posla:

"Vladajućim strankama je preglomazni i nepodnošljivo skupi državni birokratski aparat glavno izborno uporište i potencijalno biračko tijelo koje sada pod prisilom mora uzvratiti za dobivanje posla po stranačkom diktatu i listama. Stranke na vlasti se godinama opiru reformi javne uprave i smanjenju administracije upravo zbog izbora.

Vladajuće stranke čak rade suprotno, i ovih dana stižu uznemirujući podatci o beskrupuloznom zapošljavanju na stotine podobnih osoba u javnim kompanijama i to bez raspisanoga natječaja. Istodobno su bezočnim prijetnjama o otkazu izloženi i namještenici i državni službenici koji nisu stranački opredijeljeni ili su skloniji nekim drugim opcijama, što je nedopustivo i za svaku osudu.

Nažalost, ništa bolja situacija nije niti u privatnom sektoru. Tajkuni bliski pojedinim političkim strankama na vrlo grubi način prisiljavaju svoje uposlenike da se već sada izjasne i zajamče da će svoj glas dati onim strankama ili kandidatima od kojih njihove bahate gazde imaju unosne tenderske poslove.

Sve ovo uz, zabrinjavajuće skandale oko registriranja glasača putem pošte iz inozemstva, čini predizborno ozračje mučnim i dovodi u neravnopravan položaj sve one napredne snage koje se žele na fer i demokratski način nadmetati na predstojećim parlamentarnim izborima 7. listopada. Još je poraznija činjenica da ovakvim nasrtajima na demokraciju i slobodu izjašnjavanja svakoga građanina ove zemlje, očigledno nema tko stati u kraj", kaže se u priopćenju iz HS BiH.

Ured za informiranje

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje za javnost HS BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti