Stranačke aktivnosti     | 22.09.2018. 21:25 |

Saopćenje za javnost SDP-a BiH

FENA Saopćenje

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST                                                                                          22.09.2018.

 Bećirović: Bosanska Krajina će biti jednaka kada budemo imali zemlju za sve nas!

 

SDP BiH je sa skupova održanih u Cazinu i Bosanskoj Krupi poručio da je došlo vrijeme da Bosanska Krajina dobije zasluženu pažnju i podršku vlasti na svim razinama. Prof. dr Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, iskoristio je priliku da se krajišnicima još jednom zahvali na izuzetnoj podršci: „Zahvaljujem se Bosanskoj Krajini na izuzetnoj podršci. Podrška šest od osam krajiških načelnika za mene predstavlja ogromnu čast. Svakako, osjećam  i ogromnu obavezu da po izboru na poziciju člana Predsjedništva BiH posebnu pažnju posvetim našoj ponosnoj Bosanskoj Krajini. Gostoprimstvo i podrška građana i dužnosnika koju sam doživio ovdje trajno će ostati u mome sjećanju i svakako će učiniti sve da na to gostoprimstvo uzvratim radom za našu zemlju, a posebno za ovaj kraj koji je često bivao nepravedno zanemaren. Konačno, jedinstvo koje vi pokazujete ovdje, jedinstvo i povezanost koje pokazuju krajiški načelnici u borbi za svoj kraj trebaju biti primjer i vodilja svima nama kako se trebamo odnositi prema našoj zemlji i našim ljudima.“ 

 

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH je naglasio da je Bosna i Hercegovina danas na raskrsnici: „Bosna i Hercegovina bira između onih koji se takmiče u činjenju dobra i onih koji se takmiče u nečinjenju ničega, osim pričanja kako su veliki patrioti, Srbi, Hrvati, Bošnjaci...Ti 'veliki' Srbi, Hrvati i Bošnjaci su građanima ponudili laži i snove koje građani zbog njihove nesposobnosti danas uglavnom ostvaruju u Njemačkoj, Austriji i Švedskoj. Vrijeme je da ih smijenimo Bosancima i Hercegovcima, onima koji su već pokazali da znaju graditi i državu i odnose među ljudima.“

 

Na skupovima su se obratili i Enes Eminić, nosilac liste SDP BiH za Parlamentarnu skupštinu BiH, Albin Muslić, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH iz USK i Muhidin Šestović, nosilac liste za Skupštinu USK. U svojstvu domaćina, prisutnima su se obratili i Hajrudin Havić, predsjednik KO SDP BiH USK, Razim Halkić, predsjednik OO SDP BiH Cazin, te SDP-ov načelnik Bosanske Krupe, Armin Halitović. Govornici su pozvali građane Krajine da ukažu povjerenje SDP-u BiH kao jedinom političkom subjektu sa konkretnim, opsežnim izbornim programom, Planom 10, kao i Denisu Bećiroviću za poziciju člana Predsjedništva BiH, kao ustrajnom borcu za snažnu i ravnopravnu Bosnu i Hercegovinu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zimbabve održava izbore 23. augusta

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo