Stranačke aktivnosti     | 21.09.2018. 19:22 |

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

FENA Saopćenje

Savez za pobjedu pobjeđuje na ovim izborima i zajedno sa narodom gradiće Republiku Srpsku u kojoj će svi imati mogućnost da od svoga rada žive i privređuju, poručeno je sa večerašnje konvencije Saveza za pobjedu u Milićima.

Privreda Republike Srpske je na koljenima i da bi je oporavili mora se napraviti politika poreskih rasterećenja, rekao je kandidat SzP za predsjednika RS Vukota Govedarica.

„Poreska opterećenja koja su od 2009. godine na ovamo bila u značajnoj mjeri povećana su loša za našu privredu i mi moramo stimulisati privrednike u pogledu poreskih smanjenja koja su definisana porezom na rad“, smatra Govedarica.

On kaže da je za povoljan privredni ambijent potrebna politička i ekonomska stabilnost, te da je Mladen Ivanić čovjek koji zna kako i na koji način se pravi takva stabilnost.

„Mi nismo politika konflikta i kada poreska rasterećenja vratimo na nivo iz 2005. godine stvaramo pretpostavke za nova radna mjesta u privredi koja će na taj način konačno prodisati. Mi smo uvjereni u pobjedu. Zajedno sa narodom, sa privrednicima, stvaramo ambijent da se zaposle, da rade ovdje i žive od svoga rada, a ne da svoju sreću traže pod drugim suncem, što dalje od Srpske“, poručio je Govedarica.

Kandidat SzP za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da Republika Srpska treba da bude društvo u kojem mjesta ima za svakog pojedinca, a ne samo za odabrane.

”Već 8. oktobra započinje ozbiljan posao vraćanja dostojanstva ljekaru, profesoru, radniku, studentu… Promjena je blizu, narod će pobijediti. Važno je da iskoristite svoj glasački listić. Popijte kafu, pa na izbore!”, poručio je Ivanić.

Nosilac liste SDS za NS RS iz Izborne jedinice 7 Kostadin Vasić  kaže da se regija Birač budi.

„Ovdje smo pokazali da SzP izlazi na izbore i pobjeđuje, da režim pada, a kada pobijedimo formiraćemo narodnu Vladu, a ne strahovladu, kako je to sada“, rekao je Vasić.

Ivana Lalić, kandidatkinja PDP-a za Parlament BiH iz izborne jedinice 3, rekla je na tribini Saveza za pobjedu u Milićima da su izbori 7. oktobra presudni za budućnost mladih u BiH.

"Želim da živim u društvu u kojem se cijeni znanje i stručnost. U društvu u kojem se vrjednuje rad. Mnogi iz moje generacije su odlučili da svoj život grade u zemljama zapadne Evrope, Amerike, Australije, ali ja vjerujem da našoj otadžbini treba dati šansu, da može biti obnovljena i lijepo mjesto za život. I zato molim mlade ljude da izađu na izbore, a kada svane za narod i Srpsku svi zajedno krećemo u obnovu", zaključila je Lalićeva.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

Saopštenje za javnost Savez za pobjedu

Saopćenje za javnost Savez za pobjedu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom