Bosna i Hercegovina     | 21.09.2018. 16:45 |

Čavara i Mahmutbegović s članovima promatračke misije Vijeća Europe

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. rujna (FENA) - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u Sarajevu se sastao s članovima promatračke misije Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, predvođenim Stewartom Dicksonom, tematskim glasnogovornikom za promatranje lokalnih i regionalnih izbora.

Sastanku je nazočila i dopredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, a razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji u Federaciji BiH i BiH, te o predstojećim Općim izborima.

Dickson je istaknuo kako je osnovni zadatak promatračke misije praćenje procesa prije, tijekom i nakon Općih izbora, posebice na županijskoj razini. Također, izrazio je nadu da će određena izborna pitanja biti riješena u narednom razdoblju, kako bi došlo do poboljšanja izbornog procesa u BiH.

Marinko Čavara upoznao je članove promatračke misije s aktualnom političkom situacijom u Federaciji BiH i BiH te istaknuo kako je potrebno osigurati uvjete da svaki konstitutivni narod bira svoje legitimne predstavnike, priopćeno je iz Ureda predsjednik Federacije BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Čavara nazočio Napretkovom svečanom uskrsnom koncertu u Sarajevu

Čavara čestitao Uskrs katoličkim vjernicima

Čavara posjetio crkvu i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'