Kultura     | 21.09.2018. 15:07 |

Miljenko Jergović laureat "Prozefesta"

FENA Agencije

NOVI SAD, 21. septembra (FENA) - Hrvatski pisac Miljenko Jergović laureat je 12. Međunarodnog festivala proze "Prozefest", čiji je moto "Zauzmi pozu - čitaj prozu", saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada.

Direktor KCNS-a Bojan Panaotović ukazao je na rezultate najnovijih istraživanja koja pokazuju da mladi sve manje čitaju, da su sve više zavisni od interneta i prepušteni marginalnim sadržajima, zbog čega je uloga "Prozefesta" i urednika književnog programa KCNS Nedeljka Mamule utoliko značajnija.

"Naročito je značajno to što na "Prozefestu" srednjoškolci imaju priliku da upoznaju pisce i njihova djela, stiču čitalačku naviku, zauzmu pozu i čitaju prozu, kao što kaže briljantni slogan ovog festivala", rekao je Panaotović i najavio da će od naredne godine ovaj festival još snažnije podržati Grad Novi Sad i Fondacija "Evropska prestonica kulture".

Osvrnuvši se na laureata Jergovića, Panaotović je ocijenio da su svi pisci i intelektualci poput Miljenka Jergovića, ne bi bilo bratoubilačkog rata devedesetih godina na jugoslovenskim prostorima, prenosi Tanjug.

 

 

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Obilježena stota godišnjica smrti Alekse Šantića

„Srce zemlje“ Glorije Lujanović: Intimni zapisi o Lašvanskoj dolini

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo