Stranačke aktivnosti     | 21.09.2018. 14:41 |

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

FENA Saopćenje

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, kojega i njegovi sunarodnjaci ismijavaju kako je kao kukavica za vrijeme prošloga rata pobjegao u Srbiju, a kada je NATO bacao bombe po Srbiji, ponovno u RS, u svoje rodno Gacko, razgoropadio se, razgalamio po izbornim skupovima i junački pozvao srpski narod na rušilački pohod po BiH.

Citirat ćemo njegove riječi s predizbornoga skupa u Istočnom Novom Sarajevu gdje je junački obećao ono što ni jednome pametnom čovjeku, osim onih zadojenih mržnjom prema svemu što nije njihovo, ne bi palo na pamet.

„Srbi koji žive u FBiH trpe i gledaju ulice sa imenima ustaških prvaka po Mostaru. Moramo li i mi gledati takve ulice i spomenike u RS? Ja kažem da ne moramo. Takvim spomenicima nije mjesto u RS i obećavam građanima ovdje u Istočnom Novom Sarajevu da će i spomenik u Plehanima kod Dervente koji je podignut 2009. godine za vrijeme Vlade Milorada Dodika biti sklonjen“, rekao je Govedarica.

Polako, druže Govedarica, polako. Znamo mi iz Koalicije Hrvatsko zajedništvo za tvoj način prikupljanja političkih predizbornih poena, ali ovo što javno izjavljuješ, jezik je mržnje, govor koji podliježe i zakonskim sankcijama. Znaš li ti, druže Govedarica, koliko je Hrvata pobijeno i protjerano iz Posavine, iz Dervente i okolice? Znaš li ti da su ove tvoje riječi poziv na otvoreni sukob? Znaš li ti imena svih ulica u RS-u? Znaš li ti za što je osuđen osnivač i bivši predsjednik „partije“ kojoj si na čelu? Mi tebi nećemo reći da si četnik i da širiš četničku ideologiju u sukobu s Miloradom Dodikom i ne biraš sredstva za ostvarenje svojega cilja.

Ali, preko Hrvata i hrvatskoga ponosa, obećanjima kako ćeš srušiti spomenik u Plehanima kod Dervente, koji je podignut 2009. godine u spomen svim pobijenima, nevinim žrtvama srpske agresije i politike tvojega uzora, nećeš uspjeti prikupiti ni jedan politički poen kod svojih sunarodnjaka jer samo budala, nakon svih tragedija i stradanja u Bosni i Hercegovini ponovno može prizivati zle sile rata. Znamo kako srpski narod neće nasjesti na tvoju galamu, a također vjerujemo kako nakon ovih riječi nećeš ni u kome iz hrvatskoga naroda imati saveznika poslije ovih izbora. U nama iz Koalicije Hrvatsko zajedništvo zasigurno nećeš.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Zelenika nije sigurna u regularnost izbora

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana