Servisne informacije     | 21.09.2018. 14:29 |

U BiH sutra u jutarnjim satima sunčano, u Bosni poslijepodne kiša

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. septembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se u jutarnjim satima očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. 

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Bosni, od sredine dana postepeno povećanje oblačnosti što će u drugoj polovini dana uvjetovati umjereno do pretežno oblačno vrijeme i lokalno slabu kišu. 

U Hercegovini bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 14 do 19, a najviša dnevna većinom između 21 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti u jutarnjim satima sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana doći će do postepenog povećanja oblačnosti. Poslijepodne, se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna oko 25 stepeni. 

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 15 stepeni, Bugojno 21, Ivan-sedlo i Sokolac 24, Livno, Sarajevo i Srebrenica 26, Sanski Most 27, Bihać, Brčko, Jajce, Prijedor i Zenica 28, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Trebinje i Tuzla 29, Bijeljina 30, Mostar i Stolac 32, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!