Bosna i Hercegovina     | 21.09.2018. 14:26 |

Ostale odluke i zaključci i kadrovska rješenja Vlade FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. rujna (FENA) - Federalna vlada na sjednici u petak u Mostaru izmijenila je Odluku o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom FBiH za 2018. godinu Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

 Time su sredstva za financiranje održavanja instruktivne nastave, umjesto Osnovnoj školi "Vladislav Skarić" Sarajevo, sada usmjerena OŠ "Malta" Sarajevo.

 Ovo je učinjeno jer je, u međuvremenu, izmijenjen implementator održavanja instruktivne nastave za učenike osnovne škole s područja Konjević-Polja radi uspješnog završetka nekog od razreda osnovne škole. Kvalificirani nastavni kadar za održavanje instruktivne nastave bit će angažiran putem OŠ "Malta" Sarajevo, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 Federalna vlada na sjednici se upoznala o stanju u Institutu za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja Sarajevo.

 Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH informirala je danas Vladu FBiH o poslovnim prostorima kojima upravlja, a koja se odnosi na objekte koji su dani na privremeno korištenje bez i s naknadom.

 Bez naknade je na korištenje dano 58, a uz naknadu 71 poslovni prostor. Kada je riječ o nekretninama vojne namjene, na osnovu odluka Vlade FBiH su, bez naknade, dodijeljene 84 lokacije.

 Realizirajući raniji zaključak, ova služba je Vladu informirala o potrebama za najmom poslovnog prostora za smještaj federalnih korisnika i cijenama zakupljenih poslovnih prostora u Sarajevu.

 Vlada FBiH na sjednici je ovlastila Tarika Begić za punomoćnika koji će je zastupati na Skupštini gospodarskog  društva Operator - Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo.

 Donesena je i Odluka o poništavanju javnog natječaja i Odluka o prestanku važenja Odluke o utvrđivanju kriterija za izbor i nominovanje dva člana Nadzornog odbora gospodarskog društva Zrak d.d. Sarajevo, u ime državnog kapitala.

 Istovremeno su donesene i odluke o ponovnom raspisivanju javnog natječaja i o utvrđivanju kriterija za izbor i nominovanje dva člana Nadzornog odbora tog društva.

 Na sjednici je utvrđen i tekst obavještenja o poništavanju ranije raspisanog i o raspisivanju i objavljivanju novog javnog natječaja, navodi u priopćenju Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!