Stranačke aktivnosti     | 21.09.2018. 13:04 |

Priopćenje za javnost Saveza za bolju budućnost BiH

FENA Saopćenje

Faruk Ćupina u ime gradjana Mostara i Hercegovine zahvalio se Fondu za zaštitu okoliša FBiH i direktoru ovog Fonda Fuadu Čibukčiću na projektima za Mostar i Hercegovinu koje je UO ovog Fonda odobrio tokom 2016. i  2017. godine.

„Fond za zaštitu okoliša uradio je izuzetno vrijedne i kvalitetne projekte u Mostaru i Hercegovini i mi Mostarci i Hercegovci smo zahvalni direktoru Fuadu Čibukčiću na posvećenosti i pažnji koju nam je posvetio, rekao je Faruk Ćupina, kandidat SBB-a za Parlament BiH nakon sastanka koji je održao sa direktorom Fonda za zaštitu okoliša BiH.

Projekti koje je Fond za zaštitu okoliša uradio izuzetno su vrijedni i za razvoj turizma u Mostaru i Hercegovini, rekao je Ćupina. 

Fond za zaštitu okoliša FBiH je realizirao ili realizira u Hercegovini  projekte vrijedne 4 miliona maraka. Posebno se ističu projekti u gradu Mostaru vrijedni 800.000 maraka medju kojim su dvojni primarni kanalizacijski kolektori vrijedni 550.000 KM, projekt biosistemskih pregleda, projekt  očuvanja mostarskih rijeka Neretve, Bune i Radobolje,  projekt sanacije i zatvaranja deponije Uborak, dvojni primarni kanalizacijski kolektori, ....

U općini Konjic Fond za zaštitu okoliša realizirao je projekte vrijedne skoro pola miliona maraka od kojih se ističu projekti zaštite gornjeg toka rijeke Neretve, izgradnja postrojenja evaporatora te projekt fekalne i oborinske kanalizacije.

U općini Čapljina Fond je realizirao projekt tehničkog vodovoda Bivolje brdo, odvodjenja otpadnih voda, te, medjuostalim, projekte za Hutovo blato, Trebižat i eko zonu.

U općini Stolac Fond za zaštitu okoliša uradio je projekte vrijedne 280.000 maraka, medju kojim je projekt nabave opreme za reciklažno dvorište, izgradnja vodoopskrbnog sistema Dubrave te projekti za izvorišta voda Klokun, Kozice i Rotimlja.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost NiP-a Mostar

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta