Najave     | 21.09.2018. 10:20 |

Terenska vježba i radionica za korištenje NICS sistema u Neumu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. septembra (FENA) - Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine u okviru aktivnosti NATO NICS projekta "Napredna regionalna koordinacija u nesrećama“, od 24. do 26. septembra u Neumu organizuje radionicu za korištenje NICS sistema.

Planirano je da 25. septembra bude održana i terenska vježba koja će uključivati simulaciju rada operativnih centara i spasilaca na terenu i većim dijelom će se održavati na vodi.

Timovi iz Federalne uprave civilne zaštite, Republičke uprave civilne zaštite RS i Odjela za javnu sigurnost Brčko distrikta BiH će testirati mogućnosti upotrebe softvera i uvježbavati mehanizme odgovora u slučaju prirodnih ili drugih nesreća, a s ciljem unapređenja komunikacije i razmjene relevantnih informacija između spasilaca na terenu i operativnih centara iz kojih se vrši koordinacija odgovora na nesreću.

Na radionici će učestvovati i predstavnici iz Republike Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, koje su zemlje partneri u projektu, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U Mostaru radionica o stanju i problemima energetske tranzicije u BiH

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Body Space radionica o ženskom zdravlju 9. marta u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo