Bosna i Hercegovina     | 20.09.2018. 17:57 |

Novi predsjednik ESV-a BPK ministar privrede Anes Salman

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 20. septembra (FENA) - Ministar privrede Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Anes Salman novi je predsjednik Ekonomsko-socijalnog vijeća tog kantona - odlučeno je na današnjoj sjednici ovog tijela na kojoj je izabrano novo rukovodstvo.

Odlukom članova vijeća, za zamjenika predsjednika Ekonomsko-socijalnog vijeća u ime sindikata izabran je Elmir Pilav.   

Riječ je o prvoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća nakon potpisivanja aneksa sporazuma o njegovom osnivanju u aprilu ove godine, na kojoj je razmatran i program rada ovog savjetodavnog tijela Vlade BPK-a.

Ministar Salman podsjetio je da su potpisivanjem aneksa sporazuma o osnivanju ESV-a, stvoreni uslovi za povećanje broja članova i njegov kvalitetniji rad a, kako je rekao, jedan od glavnih zadataka vijeća bit će rad na uspostavi ravnoteže između tržišne ekonomije i socijalne pravde.

- Ovo tijelo čine predstavnici sindikata, poslodavaca i Vlade i cilj je da se zastupe interesi svih sudionika odnosno predstavnika u Ekonomsko-socijalnom vijeću. U  narednom periodu radit ćemo na jedan intenzivniji način koji će pratiti rad Vlade i ministarstava i, naravno, potrebe razvojnih politika te analizirati i davati mišljenja koje su to mjere ekonomske i socijalne politike koje treba unaprijediti – istakao je Salman.

Predstavnici sindikata izrazili su nadu da će rad ovog savjetodavnog tijela u narednom periodu biti produktivniji.

-Očekujemo od ove institucije da će, na neki način, biti korektiv za sva ova dešavanja i davati smjernice, kako Vladi, tako i Skupštini, kako bi u budućnosti imali puno bolju i povoljniju klimu za sve - kazao je predstavnik sindikata u Ekonomsko-socijalnom vijeću BPK-a Emir Baščelija.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu