Najave     | 20.09.2018. 17:06 |

Obilježavanje Dana UWC pokreta u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. septembra (FENA) - Koledž ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru obilježava Dan UWC pokreta i tim povodom učenici tog koledža organizirat će u nedjelju, 23. septembra, događaj pod nazivom "Put oko svijeta za 80 minuta".

Učenici će građanima Mostara predstaviti svoje zemlje, tradicije i kulture, a svi posjetioci događaja imat će priliku da barem jednim dijelom upoznaju 70 zemalja svijeta, saznaju nešto više o svjetskim tradicijama i uživaju u ukusnim jelima i tradicionalnim plesovima i muzici, saopćeno je iz UWC-a Mostar.

"Put oko svijeta za 80 minuta" će kao i prethodnih godina biti održan na Španskom trgu u Mostaru, s početkom u 11 sati.

U sklopu obilježavanja Dana UWC pokreta i Međunarodnog dana mira, učenici Koledža organizirat će u 19 sati ispred zgrade Gimnazije Mostar i događaj "Eye Contact Experiment". Sam eksperiment je globalni događaj koji se održava širom svijeta te demonstrira moć ljudskog kontakta, a po prvi put se održava i u Mostaru.

Inače, Dan UWC pokreta ove godine obilježava se u 17 zemalja svijeta, a sam pokret je osnovan 1962. prema zamisli njemačkog pedagoga Kurta Hahna.

UWC Mostar jedan je od 17 koledža na svijetu i jedini na području Balkana. Koledž u Mostaru je jedinstven i po svojoj misiji doprinosa razvoju post-konfliktnog društva, a dvogodišnji obrazovni program uključuje brojne vannastavne aktivnosti i projekte u saradnji sa organizacijama i institucijama Grada Mostara, stoji u saopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Učenici mostarskog UWC-a priređuju 'Put oko svijeta za 80 minuta'

Uspješan završetak jubilarnog desetog Mostarskog ljetnog omladinskog programa (MSYP)

Počinje deseti Mostarski ljetni program za mlade

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu