Sport     | 20.09.2018. 16:33 |

Klubovima sjedeće odbojke iz ZDK-a po hiljadu KM

FENA Saopćenje

 

ZENICA, 20. septembra (FENA) - U Ministarstvu za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona potpisani su ugovori o sufinansiranju nabavke opreme za svih osam klubova sjedeće odbojke iz pet općina tog kantona, u pojedinačnim iznosima po hiljadu KM.

-Drago mi je što smo ove klubove pratili kontinuirano od početka mandata. To je najmanje što smo mogli učiniti za rehabilitaciju ljudi koji imaju trajne zdravstvene posljedice iz odbrambeno-oslobodilačkog rata. Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci, koja je ove godine viceprvak svijeta, najbolji je i sportski ambasador BiH, a njeni članovi su i tri reprezentativca i jedan pomoćni trener sa područja Zeničko-dobojskog kantona, koji su ponikli iz ovih klubova, na što smo posebno ponosni - kazao je ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković.

Predsjednik Odbojkaškog kluba invalida "Kakanj 92", a ujedno i predsjednik Saveza sjedeće odbojke ZDK Hajrudin Zekić zahvalio je Vladi na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem što je, kako je rekao, prepoznala potrebe i stabilizirala budžete za invalidski sport, tako da su klubovi pored izdvajanja za redovno finansiranje od 200.000 KM u četvorogodišnjem periodu, imali podršku za odlazak na domaće i međunarodne turnire, kao i nabavku opreme.

Zekić je zahvalio i Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport koje je podržavalo invalidski sport kroz plaćanje kotizacija za turnire i sportska takmičenja.

-Za invalidski sport smo od Vlade Zeničko-dobojskog kantona za četiri godine dobili oko 800.000 KM. Vlada je odlično posložila stvari i mi smo veoma zadovoljni - kazao je Zekić, saopćeno je iz Press službe ZDK-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo