Bosna i Hercegovina     | 20.09.2018. 13:44 |

U Travniku sajam zdravlja mladih kroz organsku proizvodnju

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 20. rujna (FENA) - Više od 30 proizvođača organske hrane izlaže danas proizvode na 11. sajmu zdravlja mladih kroz organsku proizvodnju, koji je u Travniku organizirao Savez udruga organskih proizvođača Federacije BiH, uz potporu Općine Travnik.

Predsjednik Saveza Sejad Herceg kazao je Feni kako je poruka ovogodišnjeg sajma da je nužna potpora organskoj proizvodnji i jačanju ruralnog razvoja, ali i da proizvođači moraju voditi računa o kvaliteti hrane koju proizvode.

Govoreći o položaju poljoprivrednika, Herceg je istaknuo da vlasti u BiH moraju na njih gledati kao na proizvođače hrane te dodatno uložiti u razvoj sektora organske proizvodnje i poljoprivrednih resursa.

Upozorio je kako je poljoprivreda u BiH trenutno u nezavidnom položaju te dodao da se nada kako će, uz potporu svih razina vlasti, doći do napretka.

- Svi koji donose odluke moraju na nas gledati kao na proizvođače hrane i svakako ćemo znati prepoznati one koji rade na razvoju poljoprivrednih resursa i organskog sektora - kazao je Herceg, istaknuvši da uz potporu građana koji kupuju proizvode, te stimulaciju od federalne i županijskih vlasti, proizvođači očekuju napredak i od Strateškog plana ruralnog razvoja BiH.

U otvaranju sajma sudjelovala su i djeca iz Dječjeg vrtića u Travniku, a građani na štandovima, među ostalim, mogu kupiti povrće, med i proizvode od ljekovitog bilja, kao i suvenire.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Središnju Bosnu (VIDEO)

Manifestacija 'Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2023' počinje u petak i traje do 22. prosinca

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta