Bosna i Hercegovina     | 20.09.2018. 13:19 |

U Goraždu u subotu obilježavanje Međunarodnog dana bez automobila

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 20. septembra (FENA) - U organizaciji Biciklističkog kluba u Goraždu će u subotu biti obilježen Međunarodni dan bez automobila.

Kako je Feni kazao predsjednik kluba Adnan Efendić, u promotivnoj vožnji ulicama grada mogu učestvovati svi zainteresovani građani koji žele promovisati ekološki i zdrav način života.

-Start i cilj promotivne vožnje je sa Trga branilaca grada. Vozi se u užem gradskom jezgru, a pored defilea predviđena su dva promotivna kruga, ulicom Titova, most Žrtava genocida u Srebrenici, ulica Ferida Dizdarevića, most u naselju Baćci i povratak na Trg. Zainteresovanost je dosada prilično dobra, a svi građani koji žele mogu se prijaviti za učešće do samog starta vožnje - kazao je Efendić.

On je podsjetio da je cilj obilježavanja Svjetskog dana bez automobila i podizanje svijesti o opasnostima od prevelikog zagađenja životne sredine.

- S obzirom na veliku ekspanziju u korištenju automobila želimo i na ovaj način podstaći građane da koriste i druge vrste prijevoza kao što su bicikla, i time doprinesu manjoj zagađenosti - kazao je predsjednik Biciklističkog kluba Goražde.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Vrijedna oprema za Civilnu zaštitu Grada Goražda i Općine Foča u FBiH

Crna Gora planira zabraniti uvoz vozila starijih od 15 godina

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'