Bosna i Hercegovina     | 20.09.2018. 12:45 |

Konaković i Muzur demantovali optužbe o poslovanju Turističke zajednice KS

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) -  Predsjednik stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković i predsjednik Turističke zajednice u periodu 2015-2018. godine Nermin Muzur izjavili su da je kantonalni ministar privrede Muharem Šabić na jučerašnjoj pres-konferenciji iznio niz neistina o poslovanju Turističke zajednice dok nije smijenjen predsjednik Muzur.

Podsjećamo, ministar Šabić jučer je kazao da je revizija materijalno-finansijskog poslovanja Turističke zajednice KS (TZ KS), koju je uradila kompanija Deloitte, pokazala brojne nepravilnosti vezane za prošlu upravu TZKS, među kojima su kršenje zakona o poslovanju, turizmu, javnim nabavkama, kao i netransparetno trošenje.

- Jučer smo kontaktirali revizorsku agenciju koja je navedena i tamo su su nam rekli da ono nije njihov revizorski izvještaj. Također, mog imena nema u vlasničkoj strukturi firme za koju oni tvrde da je dužna ZOI-ju - rekao je Konaković na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu.

Predsjednik Turističke zajednice u periodu 2015-2018. godine Nermin Muzur istakao je da je ministar Šabić „jučer samo pokazao da on nije htio da se miješa u svoj posao“.

- Iznio je činjenicu da je stara Turistička zajednica ugašena prošle godine, a Zakon kaže da je ugašena 2016. godine. Šabić nikada nije ugasio tu turističku zajednicu, a prostorije su u zgradi ZOI-ja što je isto apsurdno, jer tadašnji direktor ZOI je sada direktor Turističke zajednice – kaže Muzur.  

Navodeći i druge pojedinosti o poslovanju Turističke zajednice pokazao je dokumente, zapisnik o inspekcijskoj kontroli i zapisnik o primopredaji dokumentacije, koji, po njegovim riječima, potvrđuju da su „jučer iznesene neistine“.  

- Nigdje ne piše da smo poslovali 961.000 KM u plusu, a na datum kada smo otišli ostalo je više od 300 hiljada maraka. Za kraj ova priča će sigurno dobiti epilog u tužilaštvu. Pozivam ih da upute sve što imaju protiv mene tužilaštvu, a i mi ćemo da reagujemo – poručio je Muzur.  

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković na 3. Antalija diplomatskom forumu

Konaković sutra u New Delhiju na glavnoj indijskoj konferenciji o geopolitici i geoekonomiji

MVPBiH - Lažne vijesti o ministru Konakoviću štetne za reputaciju BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo