Bosna i Hercegovina     | 20.09.2018. 12:18 |

Pandurević učestvuje u radu drugog Evroazijskog foruma žena u Sankt Peterburgu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - Predsjedavajuća Kluba poslanika Srpske demokratske stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Aleksandra Pandurević, koja u Sankt Peterburgu na poziv predsjednice Gornjeg doma Parlamenta Ruske Federacije Valentine Matvijenko učestvuje u radu drugog Evroazijskog foruma žena, istakla je značaj potrebe unapređenja položaja žena u društvenom, političkom i ekonomskom smislu.

- Nije dovolјno imati strategije koje uklјučuju ravnopravnost žene, nego je potrebno svakodnevno raditi na njihovoj istinskoj ravnopravnosti. Savremena žena nosi veliki teret i potrebno je osnažiti njenu ulogu u svim oblastima društva, ali i ojačati ekonomski status - kazala je Pandurević ruskim medijima u Sankt Peterburgu.

Ona je istakla da je fascinirana time koliko je Ruska Federacija u poslednjih 10 do 15 godina učinila na politici rodne ravnopravnosti, ali i na jačanju uloge majčinstva i pobolјšanju uslova za jaku pronatalitetnu politiku i politiku mladih.

- Nadam se da će i BiH u svoje zakonodavstvo preslikati ruske zakone koji su doveli do brzog pobolјšanja demografske slike, većeg standarda porodica i bolјih uslova za mlade - istakla je Pandurević, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Profesor Skopin za BBC: Rusija nema budućnost, mnogi naučnici i profesori su već napustili zemlju

Putin u Sankt Peterburgu: Pravila novog svjetskog poretka će postaviti jake, suverene države

Ruski mediji tvrde da će Putin održati 'izuzetno važan govor' na forumu u Sankt Peterburgu

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!