Bosna i Hercegovina     | 20.09.2018. 09:34 |

Upis na kurseve daktilografije, dekupaža, veza, izrade nakita u Clubu 50+

FENA Bisera Džidić

SARAJEVO,  20. septembra (FENA) - Kreativno korištenje slobodnog vremena kroz cjeloživotno učenje koje znači podizanje općeg nivoa obrazovanja, ostvarenje ličnih potencijala i sposobnosti, te osposobljavanje za snalaženje u promijenjenom radnom i društvenom okruženju je koncept različitih programa  Cluba 50+“ koji djeluje u okviru Centra za cjeloživotno učenje JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“.

-Kako bi udovoljili potrebama za kvalitetnijim življenjem, organizujemo razne kurseve za polaznike svih starosnih dobi. Novi kursevi, čiji upis je u toku, počinju s radom 15. oktobra, a  građani se mogu upisati na: daktilografiju- obuka za desetoprstno kucanje, foliju, dekupaž, izradu nakita, slikanje na svili, filcanje, vez, keranje - kaže za Fenu Suada Zečević, referent za nastavu.

Upis je svaki dan od 8.00 – 15.00 sati u prostorijama JU „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“, Branilaca Sarajeva 24 i traje do 8. oktobra. Informacije se mogu dobiti na  telefonima: 033 586 559 i 033 407 654.

-Kroz različite vrste edukacija tokom kojih usvajaju nova znanja, razvijaju brojne tehnike i vještine, građani-polaznici bivaju opušteniji, kreativniji, zadovoljniji svojim životom i ulogama koje imaju u društvu - pojašnjava Zečević i dodaje  da polaznici koji su završili kurs daktilografije su upotpunili  svoje znanje i vještine te obezbjedili radno mjesto, a polaznici početnih i naprednih kreativnih kurseva osposobljeni su za samostalan rad i finansijsko poboljšanje kućnog budžeta, što je i cilj Programa „Cluba 50+“.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

PSOTC organizira kurs za 37 studenata o temi upravljanja medija u operacijama podrške miru

KC 'Kralj Fahd'- Upis na besplatni kurs informatike, engleskog i arapskog jezika

Kursevi tradicionalne umjetnosti počinju u decembru u Berise akademiji

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom